Denizleri ve Sularımızı Koruyalım - Son Dakika
Yerel

Denizleri ve Sularımızı Koruyalım

Denizleri ve Sularımızı Koruyalım

Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doçent Doktor Güner Sümer, denizlerimizin evsel ve sanayi atıklarıyla kirletildiğini söyledi.

23.06.2016 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doçent Doktor Güner Sümer, denizlerimizin evsel ve sanayi atıklarıyla kirletildiğini söyledi.

Marmara Denizi'nin İstanbul ve Kocaeli şehrindeki fabrika atıklarıyla kirlenmiş durumda olduğunu belirten Sümer, "Marmara denizinde yaşam savaşı veren canlılar bugün yok olmak tehlikesiyle karşı karşıyadır. Ege ve Akdeniz sahilleri beton inşaatlarda kaplanmış durumdadır. Kıyılarda endüstriyel ve evsi atıklar denizlerimize şarj edilmektedir" dedi.

Denizlere ve sulara sahip çıkılarak korumak zorunda olduğumuzu ifade eden Sümer, Eskişehir'i besleyen su kaynağının da Porsuk suyu olduğunu kaydetti. Orta Anadolu'nun Sakarya, Yeşilırmak ve Kızılırmak nehirleriyle, Doğu Anadolu bölgesinin ise Fırat ve Dicle nehirleriyle beslendiğini belirten Sümer, "2016 yılı yaz dönemi kurak geçmektedir. Susuzluğu önlemek için sularımıza ve sulak alanlara sahip çıkmamız ve korumamız gerekmektedir. Dünyamız bugün küresel ısınma tehlikesi altındadır. Toplumun su ihtiyacı gittikçe artmaktadır. Sularımız için havza yönetim projeleri hazırlanmalıdır. Alternatif su kaynakları bulmak zorundayız. Sakaryabaşı suyu, Eskişehir için Porsuk suyu alternatifi olabilir" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Denizleri ve Sularımızı Koruyalım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement