Denizli, 193 Kamera ile Gözetleniyor - Son Dakika
Yerel

Denizli, 193 Kamera ile Gözetleniyor

Denizli'de, polisin suçların işlenmeden önce önlenebilmesi ve işlenmiş suçların tespiti için kenti 24 saat 193 kamerayla izlediği bildirildi.

09.08.2012 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de, polisin suçların işlenmeden önce önlenebilmesi ve işlenmiş suçların tespiti için kenti 24 saat 193 kamerayla izlediği bildirildi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdare Sekreteri Adem Oklu, Denizli Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyarette konuşan Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Türkiye'de vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayarak huzur ve güven içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla son yıllarda bilgi ve iletişim teknolojilerinden faydalanıldığını ifade etti.

Denizli Emniyet Müdürlüğü'nün İl Özel İdaresi'nden yaptığı talepler doğrultusunda ilde huzur ve güvenliğin sağlanması noktasında işlev gören Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sistemine, 2008-2011 yılları arasında 21 hareketli, 133 sabit kameranın takıldığını belirten Gürlesin, "2012 yılında 7 farklı bölgede 7 hareketli, 32 sabit gece görüş imkanlı ve çözünürlüğü yüksek kaliteli yeni kameralar sisteme ilave edildi. Böylece toplam 28 hareketli, 165 sabit kamera takılmış oldu. Bu yıl yapılan 383 bin liralık harcamayla MOBESE sistemine 2 milyon 330 bin lira harcandı" dedi.

Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar ise, MOBESE sisteminin suçların işlenmeden önce önlenebilmesi, işlenmiş suçların tespiti, trafik akışının düzenlenmesinde katkı sağladığını belirterek, bundan sonraki aşamada MOBESE kameralarından daha fazla yararlanma imkanı bulacaklarını kaydetti.

Öte yandan Denizli'de vatandaşın polisle daha fazla işbirliği yaptığı için suç oranlarında düşüş yaşandığını ifade eden Çınar, "Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne 2011 yılında 84 bin 126 ihbar geldi. Bunlardan 76'sı asılsızdı. 2012 yılında ise 59 bin 275 ihbar aldık. Bunlardan yalnızca 80'i asılsızdı" diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Çiftçi/ Mustafa Dermencioğlu/ Binnaz Ersoy

Yayıncı: Bahri Okumuş - DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli, 193 Kamera ile Gözetleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement