Denizli 2. Kitap Fuarı'nın Ardından - Son Dakika
Kültür Sanat

Denizli 2. Kitap Fuarı'nın Ardından

Denizli'de Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 2. Kitap Fuarı'nı 10 günde 300 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

09.04.2018 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 2. Kitap Fuarı'nı 10 günde 300 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ikincisini düzenlediği Ege'nin en büyük kitap fuarının 30 Mart-8 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Fuarda yüzlerce yazar ve yayınevinin 10 gün boyunca Denizlililerle buluştuğu dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"150 yazar ve 220 yayınevinin katıldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı'nı 300 bin kişi ziyaret etti. Her gün onlarca farklı yazarın imza günleri ve söyleşi düzenlediği fuarda onur konuğu Mustafa Tatcı oldu. Tarihçi ve akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın yanı sıra Kahraman Tazeoğlu, Sinan Akyüz, Ali Lidar, Canan Tan, Leyla İpekçi, Saba Tümer, Sinan Yağmur, Abdurrahman Dilipak ve Yalçın Akdoğan gibi Türkiye'nin en ünlü yazarları da okurlarıyla buluştu. Fuara katılan yazarlar ve yayınevleri gösterilen ilgiden oldukça memnun kalırken, satış rakamlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu, birçok kitap fuarından çok daha fazla kitabın okuyucusuyla buluştuğu ifade edildi."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu yıl ikincisini düzenledikleri fuara çok üst düzeyde ilgi olduğunu belirterek, katılımcılara, yayın evlerine, yazarlara ve emek veren herkese teşekkür etti.

İlk fuarı olduğu gibi ikincisini de büyük bir başarı ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Zolan, şunları ifade etti:

"Şükürler olsun, Denizlimiz bir kez daha sanat ve kültür şehri olduğunu ispat etti. 10 gün boyunca fuarımızda neredeyse adım atacak yer yoktu. Gelen konuk yazarlarımıza, yayın evlerine ve Denizlili yazarlarımıza gösterilen ilgi ve alaka üst düzeydi. Denizlimiz kendisine yakışanı yaptı ve bir kez daha bu fuarımıza hak ettiği değeri verdi. Konuk yazarlarımızın yanında birçok Denizlili yazarımız da okuyucusu ile buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Denizlimizdeki, yaşanmışlıkları, değerleri, güzellikleri ve tarihi anlatan kitapların yer aldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları ve bu yayınları yazan Denizlili yazarlarımız da değerli eserleriyle fuarımıza katıldı."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Denizli 2. Kitap Fuarı'nın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement