Denizli Barosu'ndan Ankara'daki Saldırıya Kınama - Son Dakika
Güncel

Denizli Barosu'ndan Ankara'daki Saldırıya Kınama

Denizli Barosu\'ndan Ankara\'daki Saldırıya Kınama

Denizli Barosu'na kayıtlı avukatlar, adliye önünde bir araya gelerek Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

14.10.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Barosu'na kayıtlı avukatlar, adliye önünde bir araya gelerek Ankara'daki terör saldırısını kınadı. Saldırıdaki güvenlik ve istihbarat eksikliklerinin tüm ayrıntılarıyla araştırılıp, aydınlatılmasını isteyen Baro Başkanı Müjdat İlhan, sorumluların hesap vermesini ve istifa etmesini talep ettiklerini söyledi.

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan ile baroya kayıtlı yaklaşık 30 avukat, Ankara'daki terör saldırısının gerçekleştiği 10.04'de, adliye önünde bir araya geldi. Ölenler için saygı duruşunda bulunan topluluk, saldırıyı kınadı. Adliye yakınında yapımı süren baronun yeni binasına, üst tarafında 'Yastayız, teröre lanetliyoruz' yazılı, altında Nazım Hikmet'in şiiri 'Yaşamak bir ağaç gibi, tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu memleket bizim. Denizli Barosu" sözlerinin bulunduğu dev afiş asıldığı görüldü. Ardından Baro Başkanı İlhan, basın açıklaması yaptı.

DIŞ POLİTİKAYA ELEŞTİRİ

Son dönemde uygulanan dış politikanın hesapsız ve hayalperest olduğunu, terör örgütlerinin ülkede rahatça ve fütursuzca eylemler yapabilme cesaretini gösterdiğini söyleyen Baro Başkanı İlhan, "Bunun sonucu olarak da ülkemiz bedelini halkımızın canıyla ödediği sahipsiz ve kanlı bir arenaya dönüştürülmek istenmektedir. Her gün gelen şehit haberleri içimizi sızlatırken, son yaşanan vahşi terör saldırısı hepimizi derinden yaralamıştır. Bu durumun oluşmasında bilinçli ve ya bilinçsizce uygulanan dış politikalarının katkısı şüphesizdir. Menfur terör saldırısı, ülkemizin kurulduğu tarihten bu yana yaşamış olduğu en büyük terör saldırısı olmasına rağmen, maalesef bu saldırının engellenmesinden sorumlu olanlar, beceriksizliklerini ve ihmallerini kabul etmedikleri gibi, istifa sözünü duyduklarında gülümseyebilmektedirler" dedi.

İSTİFA ÇAĞRISI

Terörden ve kandan beslenenlerin, Türk ulusunun birliktelik iradesi rüştünü çoktan ispat ettiğini bilmeleri gerektiğini ifade eden Baro Başkanı İlhan, "Her türlü etnik, dinsel, mezhepsel unsurların dışında tanımlanan milletimizin gücü, birlikteliğimizdedir. Millet olmaktan vazgeçerek değil, her türlü siyasi kaygı ve beklentiden arınarak birbirimize daha da sıkı kenetlenerek bu karanlık günlerin üstesinden geleceğiz. Denizli Barosu olarak bu menfur saldırıdaki güvenlik ve istihbarat eksikliklerinin tüm ayrıntılarıyla araştırılmasını ve aydınlatılmasını, sorumlularının derhal hesap vermelerini ve sorumsuz sorumluların çağdaş demokratik ülkelerde olduğu gibi derhal istifasını talep ediyoruz. Denizli Barosu olarak, bu olayın takipçisi olacağımızı, hukuksal zeminde bu konuda her türlü mücadeleye katkı koyacağımızın bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Barosu'ndan Ankara'daki Saldırıya Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement