Denizli Barosu'ndan Seçim İçin Danışma Kurulu - Son Dakika
Güncel

Denizli Barosu'ndan Seçim İçin Danışma Kurulu

Denizli Barosu\'ndan Seçim İçin Danışma Kurulu

Denizli Barosu, 1 Kasım seçimlerinin özgür, demokratik ve adil şekilde gerçekleştirilmesine katkı koymak amacıyla Seçim Hukuku ve Seçim Danışma Kurulu oluşturdu.

27.10.2015 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Barosu, 1 Kasım seçimlerinin özgür, demokratik ve adil şekilde gerçekleştirilmesine katkı koymak amacıyla Seçim Hukuku ve Seçim Danışma Kurulu oluşturdu. Kurulun, başvuru halinde seçmenlerin sandıkta oyunu kullanırken yaşanacak olumsuzlara müdahale edeceği, seçmenin haklarını sandıkta koruyacağı bildirildi.

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, 1 Kasım seçimlerinin özgür, demokratik ve adil şekilde gerçekleşmesi amacıyla Seçim Hukuku ve Danışma Kurulu oluşturduklarını açıkladı. İlhan, Avukatlık Kanunu'nun 76. Maddesine göre hukukun üstünlüğünü savunmak ve korumanın, bu yönde demokratik çalışmalarda bulunmanın baroların kanunla tanınmış görevi olduğunu belirterek, "Baro olarak, kanundan kaynaklanan bu yetkimiz çerçevesinde, Denizli'de seçimlerin huzur içinde, şaibesiz ve güvenilir biçimde gerçekleşmesi, seçmenlerimizin sandıkta oylarının kullanmaları sırasında yaşanabilecek her türlü olumsuzlukların giderilmesi bakımından anında müdahale edebilmek amacıyla Seçim Hukuku ve Seçim Danışma Kurulu oluşturarak yurttaşlarımızın yanında olmaya karar verdik" dedi.

Baronun tüm yönetim kurulu üyelerinin Seçim Hukuku ve Seçim Danışma Kurulu'nun üyesi olarak görevlendirildiğini belirten İlhan, "Seçimle ilgili yaşanabilecek olumsuzluklara karşı anında müdahale edebilmek ve vatandaşlarımızdan gelecek her türlü ihbar ve şikayetin raporlandırılması ve değerlendirilmesi ve gereğinin yapılması amacıyla telefon hattı oluşturduk. 0 505 923 77 76 numaralı telefondan tüm vatandaşlarımız ve siyasi partilerimiz seçimlerle ilgili yaşadıkları sorunları anında bildirip çözüm isteyebilirler. Kurul üyelerimiz başvuruları anında değerlendirecek ve hukuki destek verecek" diye konuştu. İlhan, ayrıca Türkiye Barolar Birliği'nin de desteklediği oy verme bilincini arttırmak ve sandık güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulan Oy ve Ötesi Derneği'ni baro olarak destekleme kararı aldıklarını belirtti. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Barosu'ndan Seçim İçin Danışma Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement