Denizli'de Dünya Turizm Günü kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Dünya Turizm Günü kutlanıyor

Denizli\'de Dünya Turizm Günü kutlanıyor

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol ile Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

27.09.2021 17:08  Güncelleme: 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol ile Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Kutluhan, mesajında, turizm potansiyelinin artırılmasında bilimi çağın teknolojileriyle birleştiren üniversitelere büyük sorumluluk düştüğünü belirtti.

Turizm sektörünün ekonomiye ve istihdama sağladığı katkılar nedeniyle vazgeçilmez bir itici güç olduğunu vurgulayan Kutluhan, üniversitelerinin de bölgede turizm potansiyelinin ortaya çıkarılmasına önemli katkılarda bulunduğunu aktardı.

Karahayıt'ta hizmete açılacak PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile de sağlık turizmi alanına katkı sağlayacaklarını aktaran Kutluhan, "Sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları ve meslek odaları ile fikir birliği içerisinde, bilimin rehberliğinde turizm, teknoloji, sanayi, kültür, spor, ekonomi ve diğer tüm alanlarda önce ilimiz ve bölgemize sonrasında ise ülkemizin gelişimine katkı sunacak çalışmalarımız bugün olduğu gibi gelecekte de artarak devam edecektir." ifadelerini kullandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Akyol'un mesajı

Veli Akyol, mesajında, coğrafi konumu, iklimi, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri sayesinde Türkiye'nin 7 bölgesinin, yılın her ayında, yerli ve yabancı turisti çekecek cazibeye sahip olduğunu vurguladı.

Denizli'nin kültürel zenginlik ve çeşitliliğini koruyup geliştirme konusunda çalışmaları sürdürdüklerini belirten Akyol, 2023 Turizm Strateji Planı'nda belirtilen ilkeler ışığında çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini aktardı.

Belediye Başkanı Avni Örki'nin mesajı

Belediye Başkanı Avni Örki de mesajında ilçelerinde her yıl milyonlarca turisti ağırladıklarını hatırlattı.

Pamukkale Belediyesi olarak turizm ilçesi olmanın bilinciyle önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Örki, şöyle dedi:

"Travertenlerin güzelliğine güzellik katmak için, travertenlerin hemen eteğinde yer alan Kocaçukur Göleti'ni tertemiz hale getirdik. Yine aynı yerde bulunan havuzları tadilat yaparak, antik havuzun suyunu bu havuzlara getirdik. Yaz kış bu havuzlarda sıcak suda yüzme imkanı bulunabiliyor. 1992 yılında yapılmış olan turizm yolunu kısa bir sürede sıcak asfaltla kaplayıp 28 yıl sonra yeniledik. Ayrıca Pamukkale mahallemizdeki sokak sağlıklaştırması çalışmaları ile ilçemize ayrı bir değer katıldı."

Akköy Mahallesi'ne futbol sahası yapılacağını aktaran Örki, böylece ilçenin futbol takımlarının kamp için tercih edeceği önemli bir merkeze dönüşeceğine inandığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denizli'de Dünya Turizm Günü kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement