Denizli'de Fetö Davasında 22 İşadamına Tahliye (2) - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Fetö Davasında 22 İşadamına Tahliye (2)

22 TAHLİYEDenizli'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün finans ayağı oluşturduğu gerekçesiyle 43'ü tutuklu 67 sanığın yargılandığı davanın 13'üncü celsesinden 22 işadamı için tahliye kararı verildi.

15.03.2017 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22 TAHLİYE

Denizli'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün finans ayağı oluşturduğu gerekçesiyle 43'ü tutuklu 67 sanığın yargılandığı davanın 13'üncü celsesinden 22 işadamı için tahliye kararı verildi.

Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde oluşturulan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 43'ü tutuklu 67 işadamının yargılanmasına bugün devam edildi. Davanın bugün görülen 13'üncü celsesine, sanıkların tamamı ve sanık yakınlarının yanı sıra tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, sanık avukatları yaptıkları ek beyanlarında, özellikle ByLock kullanımı ve Denizli İşadamları Derneği (DİAD) üyelikleri üzerinde yoğunlaştı. Bu iki unsurun tek başına tutuklama kararı olamayacağı, somut delil ortaya konmadıkça müvekkillerinin tahliye edilmeleri gerektiğini belirtti. Avukatlar, DİAD'a üyeliklerin ya teşvik ya da ticari gelişme kaygılarıyla gerçekleştiği, bu derneğe üye olan herkesin terör örgütüne üyelikle suçlanmasının anlamsız olduğunu görüşünü savundu. Ayrıca duruşmada, tanık ve gizli tanık ifadelerinin somut delillere dayanmadığı belirten avukatlar, müvekkillerinin bazı duyumlarla atılan iftiralar yüzünden 7 aydır tutuklu olduklarını, bir çoğununu da şirketlerinin iflasına neden olduğunu söyledi.

SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI SALON BOŞALTTIRDI

Avukat savunmalarının ardından mahkeme heyeti, celseye ara verdi. Yaklaşık 2 saat süren aranın ardından mahkemeye heyeti 31 maddeden oluşan ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti verdiği ara kararda, tutuklu işadamları Abdullah Asım Coşkun, Adem Oklu, Adnan Pekdemir, Ahmet Özkan Haybat, Ali Ayrancı, Bilal Gören, Cavit Özer, Habib Yıldız, Hüseyin Moralıoğlu, İshak Kalkan, İskender Damgacı, Mesut Gören, Mehmet Hilmi Yavaşlar, Mehmet Sağlam, Osman Kiriş, Osman Refik Esmek, Sezai Günalp, Veli Yağcı, Volkan Kartlı, Fehmi Demirsen, Özkan Atik ve Veli Aytuğ'un yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliyesine karar verdi. Tahliye kararının açıklanmasının ardından salonda sevinç çığlıkları yükseldi. Tahliye olan işadamlarının yakınları, sevinç çığlıklarının uzun süre dinmemesi üzerine salondan çıkarıldı. 21 KİŞİNİN TUTUKLULUĞUNA DEVAM

Mahkeme heyeti, aralarında Denizli Ticaret Odası eki Başkanı Necdet Özer'in de bulunduğu sanıklar Abdurrahman Kaplan, Alaattin Yavaşlar, Ahmet Kayhan, Ali Çelikkol, Ali Süt, Fahrettin Aytuğ, Fatih Derdiyok, Fuat Yıldırım, Hasan Basri Metin, Hüdai Etiler, İsmail Gürsoy, Levent Güleryüz, Mehmet Ertuğrul, Mehmet Yavaş, Mustafa Tıpırdamaz, Niyazi Dayanır, Levent Yaşar, Kudret Tartılacı, Ümit Dağdeviren ve Osman Özen'in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Verilen ara kararda ayrıca, bütün sanıkların araçları, bankalardaki şahsi hesapları, emeklilik maaşları, taşınmazları ve kayyım atanmayan şirketlerindeki, şirket adına kayıtlı araç ve taşınmazlar üzerindeki tedbirlerin de kaldırılıp, duruşma ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'de Fetö Davasında 22 İşadamına Tahliye (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Advertisement