Denizli'de Sağlıkta Şiddete Doktor Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Sağlıkta Şiddete Doktor Tepkisi

Denizli\'de Sağlıkta Şiddete Doktor Tepkisi

Denizli Devlet Hastanesi yönetimi, Denizli Tabip Odası, doktorlar ve diğer sağlık çalışanları, sağlıkta yaşanan şiddeti kınadı.

18.04.2013 16:42  Güncelleme: 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğle tatilinde Acil Servis önünde toplanan doktorlar ve sağlık çalışanları, şiddetin son bulmasını istedi. Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Kadir Gökhan Saçkan, hastanelerin 24 saat hizmet veren kurumlar olduğunu belirterek, "Denizli Devlet Hastanesi, şehrin en yoğun, en büyük ve en çok başvuru sayısına sahip hastanelerinden bir tanesidir. Çalışanlarımız da görevlerini özveriyle gayretli bir şekilde yapmaktalar. Bütün bu gayretli çalışmalar içerisinde idare olarak bizim de üzüntü duyduğumuz konulardan en önemlisi, sağlık çalışanlarının görevleri başında uğradığı şiddet olaylarıdır" dedi.

Saçkan, geçen yıl bir hasta yakını tarafından Gaziantep'te öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın görev başında uğradığı saldırı sonrası yaşamını yitirdiğini belirterek, "Hastanelerimizde olan bu tür şiddet olaylarını hiçbir şekilde kabul etmiyor ve kınıyoruz. Bu olayların hastane idaresi, Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Sağlık Bakanlığı olarak takipçisiyiz ve yaşanan şiddet durumlarında sağlık çalışanlarının destekçisiyiz. Oluşabilecek tüm adli süreçte takipteyiz ve her türlü hukuki destek yönünden de personelimizin yanındayız" diye konuştu.

Denizli Tabip Odası Başkanı Gökhan Deda da sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları meslek örgütü olarak kınadıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'de Sağlıkta Şiddete Doktor Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement