Son dakika gündem: Denizli'de Şebnem Şirin'in öldürülmesiyle ilgili sanığın yargılanmasına başlandı - Son Dakika
Güncel

Son dakika gündem: Denizli'de Şebnem Şirin'in öldürülmesiyle ilgili sanığın yargılanmasına başlandı

Son dakika gündem haberi: Denizli'de, Şebnem Şirin'i boğazından bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan sanık, hakim karşısına çıktı.

05.04.2022 13:33  Güncelleme: 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de, Şebnem Şirin'i boğazından bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan sanık, hakim karşısına çıktı.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Furkan Z, Kocabaş D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katıldı.

Şebnem Şirin'in annesi Pervin Tokat, babası Halil Şirin ve taraf avukatlarının yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmaya, salonun dar olduğu gerekçesiyle basın mensupları alınmadı.

Sanık Furkan Z'nin, savunmasında, Şirin'in kendisine bıçakla saldırdığını, yere düştükten sonrasını hatırlamadığını iddia ettiği öğrenildi.

Olayla ilgili bir tanığın dinlendiği duruşma 27 Mayıs'a erteledi.

???????- Duruşma öncesi açıklama

Duruşma öncesinde adliye önünde açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca, bugün bir anne ve bir kadın olarak adliyede bulunduğunu söyledi.

Duruşmayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle izlediklerini belirten Karaca, "Şebnem'i defnederken ve acısını yaşarken 'bu son olsun' demiştik. Ne son oldu, ne duruyor. Şebnem için adalet talebimizi daha yüksek sesle dile getirmeye devam etmek ve güçlü dayanışmak zorundayız." diye konuştu.

Şebnem Şirin'in annesi Pervin Tokat da acılarının tarifsiz olduğunu ifade ederek, "Adalet için geldik. Ben içeride adaletin yerini bulacağına, sanığın hak ettiği cezayı alacağına inanıyorum. İçimiz yanıyor." dedi.

Olay

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, 27 Ekim 2021'de, 25 yaşındaki gıda mühendisi Şebnem Şirin, bir dairede boğazından bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuş, tutuklanan Furkan Z, ilk ifadesinde kendisinden ayrılmak isteyen kız arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf etmişti.

Son dakika gündem: Denizli\'de Şebnem Şirin\'in öldürülmesiyle ilgili sanığın yargılanmasına başlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika gündem: Denizli'de Şebnem Şirin'in öldürülmesiyle ilgili sanığın yargılanmasına başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement