Denizli'de "Yörük toyu" gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Denizli'de "Yörük toyu" gerçekleştirildi

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Yörükleri Derneğince, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılması amacıyla Yörük toyu düzenledi.

23.09.2019 05:02  Güncelleme: 05:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Yörükleri Derneğince, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılması amacıyla Yörük toyu düzenledi.

Adalet Parkı'nda düzenlenen etkinlik, mehter takımı eşliğinde Yörük göçünün canlandırılmasıyla başladı. "Türk dünyasının birlik ve bütünlüğü için" sloganıyla düzenlenen toyda, Türkiye'nin değişik yerlerinden etkinliğe katılan Yörük ve Türkmen dernekleri, kurdukları kıl çadır ve stantlarda gelenek ve göreneklerini tanıttı.

Savaş kıyafetli Yörük ve Türkmen gençleri, kendileriyle fotoğraf çektirmek isteyenlerin ilgi odağı olurken, bazı misafirler süslenen at ve develere binip gezinti yaptı.

Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, etkinlikte yaptığı konuşmada, Yörüklerin, üzerinde bin yıldır yaşanan bu cennet vatanın kıyamete kadar Türk yurdu olarak kalacağının Atatürk tarafından tapusu olarak gösterildiğini anlattı.

Hep beraber böyle bir etkinlikte bir arada olmayı sağlayanlara teşekkür eden Uslu, "Hiçbir ferdinden vatana ihanet içerisinde olmayan Yörüklerle birlikte olmak ne güzel. Yüreğinde ay-yıldızlı Türkiye sevdasından başka hiçbir sevda olmayan insanlarla olmak ne güzel. Antalya'dan, Mersin'den, Kerkük'ten size selam olsun." diye konuştu.

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Tok da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele'yi başlatmasının 100. yılı olması dolayısıyla derneğin toyunun "Milli Mücadelenin 100. Yılı Anısına" başlığı ile düzenlendiğini anlattı.

Valilik, Büyükşehir Belediyesi, üniversite ve sivil toplum örgütlerinin çok önemli etkinlikler yaptığını aktaran Tok, "Milli Mücadele'nin ateşinin yakıldığı şehirdir Denizli. Müftü Ahmet Hulusi Efendi'lerin, Müftü Ahmet İzzettin, Müftü Ahmet Şükrü'nün, Cennetzade Tahir Efendi'nin, Müftü Hasan Efendi'nin Milli Mücadele'yi başlattığı şehirde böyle coşkulu Yörük şenlikleri, toyları yapılması gerekir. Anadolu coğrafyasının fethedilmesi, Türk yurdu olması ve yüzlerce yıl kalması, en son da Milli Mücadele'de 7 koldan gelen düşmanı püskürtmede Yörük Türkmenler hep en önde olmuştur." şeklinde konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Haçlı seferlerini önleyen zaferlerin kazanılmasında Türkmenlerin rolünün büyük olduğuna değindi.

Diğer illerden 75 Yörük Türkmen derneğinin etkinliğe katıldığını kaydeden Denizli Yörük Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Yörük Türkmen Çalıştayı gerçekleştirdiklerine de değinen Ceylan, şehirde, kültür ve geçmişlerini yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Toy kapsamında yapılan temsili Yörük düğününde geline kına yakıldı, gelin alma töreninde kız tarafı damadın anne babasından sürü ve arazi istedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterilerinin sunulduğu etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi sanatçıları da konser verdi.

Denizli\'de "Yörük toyu" gerçekleştirildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denizli'de 'Yörük toyu' gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi
    14:05 Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi

    Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Kuat Kanafeyev, MÜSİAD Antalya Başkan'ı Ali Akçay ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek Kazakistan'ın potansiyel yatırım alanları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başkonsolos Kanafeyev, Kazakistan'ın stratejik konumu, büyük pazarlara erişim kolaylığı, yatırım teşvikleri, doğal rezervleri ve Astana Uluslararası Finans Merkezi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Görüşme sonunda Başkonsolos Kanafeyev, MÜSİAD Antalya yönetimini Kazakistan'a davet etti.

  • Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde
    14:00 Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde

    Avusturya Hava Yolları'nda çalışan kabin görevlileri, maaşlarının artırılması talebiyle greve gitti. Grev nedeniyle 400'ün üzerinde uçuş iptal edilirken, yaklaşık 52 bin yolcu etkilendi. VIDA Sendikası, çalışanların aylık gelirlerinin yüzde 27 artırılmasını talep ederken, şirket yüzde 18 artış önerisinde bulunuyor.

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.


Advertisement