Denizli'deki Kuvvetli Yağış - Son Dakika
Güncel

Denizli'deki Kuvvetli Yağış

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Güney ilçesinde sağanağın yol açtığı yaraların kısa sürede sarılacağını söyledi.

31.05.2018 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Güney ilçesinde sağanağın yol açtığı yaraların kısa sürede sarılacağını söyledi.

Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili ve adayı Cahit Özkan ile dün öğleden sonra yaşanan sağanak nedeniyle zarar oluşan Güney ilçesinde incelemede bulundu.

Aşırı yağışların ardından meydana gelen sel felaketinden etkilenen ilçede vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Zolan ve Özkan, ilçede çalışma yürüten belediye ekiplerini de denetledi.

Zolan, yaptığı açıklamada, Güney'de bir hafta içerisinde üst üste üçüncü afetin yaşandığını belirterek, en şiddetlisinde metrekareye 75 litre yağış düştüğünü ifade etti.

Güney'in uzun yıllardan beri en yüksek yağışı aldığını dile getiren Zolan, şunları söyledi:

"Coğrafi yapısı ve devam eden inşaatlarımız noktasında tüm caddelerimizde hasarlar oluştu. 1-2 metreye varan hendekler oluştu. Büyükşehir, Güney Belediyesi ve devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte ilk iki afetin yaralarını sarmış toparlamıştık ama üçüncüsü daha şiddetli geldi. Ancak şu anda hayatı normale döndürdük. Altyapımızda çok büyük hasar var. İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yanında elektrik, telefon gibi diğer kurumaların da hasarları var. Hep beraber öncelikle bu hasarları gidereceğiz."

Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesinin 200 dolayında personeli, onlarca iş makinesiyle olumsuzlukları gidermek için çalıştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Güney ilçesindeki sağanağın ardından ilçedeki yaralar kısa sürede sarılacak. Şu anda vatandaşlarımızın hayati anlamda sıkıntıları yok. Allah'ım beterinden korusun, önemli olan can sağlığı bizim tesellimiz bu. İnşallah Güney kısa bir zamanda ayağa kalkacak, bu hasarlardan da hiçbir eser kalmayacak. Güney'de işin başındayız. Hayat normale dönmüş durumda ama biz çalışma arkadaşlarımızla 24 saat buradayız. Üstyapı yapılan yerlerde de büyük hasar var. Felaketin boyutları çok üst seviyede."

"Vatandaşlarımızın yaraları sarılacak"

AK Parti Denizli Milletvekili ve adayı Cahit Özkan da doğal afetin dünyanın bir gerçeği olduğunu, bugün dünyanın süper güçlerinin dahi doğal afetler karşısında yenik düşebildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Hükümetimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ekiplerimiz saatler geçmeden buraya intikal etti ve çalışmalara başladı. Güney Belediye Başkanlığımız ile de beraber vatandaşlarımızın yaraları sarılacak. AFAD ekipleri de hasar tespit çalışmalarını yapıyor. Kimse endişe etmesin müsterih olsun. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye gayret edeceğiz."

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan ise ilçenin bu hafta içerisinde aşırı yağışlardan dolayı üç defa doğal afete uğradığını belirterek, bozulan alt ve üstyapıları tekrar yenileyeceklerini, sıkıntıları en kısa zamanda gidereceklerini kaydetti.

İncelemelere, Güney Kaymakam Vekili Fatih Bayram, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denizli'deki Kuvvetli Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement