Denizli'deki sel, Afyonkarahisar tren hattında hasara neden oldu - Son Dakika
Güncel

Denizli'deki sel, Afyonkarahisar tren hattında hasara neden oldu

Denizli\'deki sel, Afyonkarahisar tren hattında hasara neden oldu

Denizli'de yaşanan kuvvetli sağanak sonrası meydana gelen sel, Afyonkarahisar seferlerinin yapıldığı tren hattında hasara neden oldu. Goncalı Mahallesi'ndeki 500 metrelik kısmında çökme ve rayların altındaki toprak boşalması yaşandı. TCDD ekipleri çalışmalarını tamamlayarak tren hattının tekrar ulaşıma açılacağını bildirdi.

05.06.2023 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar seferlerinin yapıldığı tren hattının Goncalı Mahallesi'ndeki 500 metrelik kısmında sağanağın neden olduğu çökme ve rayların altındaki toprak boşalması nedeniyle yapılan onarım çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

? Denizli'de 2 Haziran'da etkili olan kuvvetli sağanak, Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerindeki Korucuk, Goncalı, Eskihisar, Sevindik, Sümer ve Dokuzkavaklar mahallelerinde sele ve su baskınlarına neden oldu. Çok sayıda ev, iş yeri, 1 cami ve 1 de spor salonu su bastı.  Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgede çalışma başlattı. Sel nedeniyle Eskihisar ve Goncalı mahallelerine ulaşımı sağlayan yollarda çökmeler oldu. Hasar gören yollarda onarım çalışması da başlatıldı. Gökpınar Deresi taşınca Denizli-Afyonkarahisar tren hattının Goncalı Mahallesi'ndeki kısmında hasar oluştu. Hattın yaklaşık 500 metrelik kısmında çökme oldu. Bazı noktalarda rayların altındaki toprak ve molozlar boşaldı. Selin ardından TCDD ekipleri bölgede çalışma başlattı. Selin şiddetiyle yerinden sökülen beton traversler tekrar ekipler tarafından yerlerine takıldı. Altı çöken tren hattı yeniden dolduruldu. Çalışmalarının tamamlanmasının ardından tren hattının tekrar ulaşıma açılacağı bildirildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'deki sel, Afyonkarahisar tren hattında hasara neden oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement