Denizli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Denizli'den Kısa Kısa

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli Hizmet Merkezi Müdürü Selim Erkoç, Acıpayam Girişimci İşadamları Derneği (AGİDER) üyelerine seminer verdi.

15.04.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli Hizmet Merkezi Müdürü Selim Erkoç, Acıpayam Girişimci İşadamları Derneği (AGİDER) üyelerine seminer verdi.

Erkoç, dernek binasında gerçekleşen toplantıda, slayt eşliğinde yaptığı sunumda KOSGEB'in faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Girişimcilere 2009'dan sonra önemli ölçüde destek olduklarını söyleyen Erkoç, "Girişimcilik desteği kredisi alınması için 70 saatlik bir eğitim veriliyor, eğitimler ücretsiz. Fatura karşılığı destek sağlıyoruz. İnternet üzerinden da başvuruları kabul ediyoruz. AGİDER üyelerinin hazırlayacağı projelere destek olmak istiyoruz. 100 ila 150 bin lira arasında kredi imkanı sağlanıyor. Markalaşmanın, "İşbirliği-Güçbirliği" yapılmasının öneminin arttığı günümüzde verdiğimiz desteklerin bir kısmı hibe, bir kısmına da faizsiz ve uzun vadeli ödeme imkanı sunuyoruz. "Marka Tescil Belgesi" ile bir gün içinde kredi çıkıyor. 2014 yılında gerçekleşen müracaatlardan 518 farklı işletmelere 4,6 trilyon lira kredi verildi" dedi.

AGİDER Başkanı Uğur Dağ ise yapılan bilgilendirmenin üyeleri için çok yararlı olduğunu belirtti.

Toplantıya, Acıpayam Ticaret Odası Başkanı Mehmet Sürücüoğlu ile işadamları katıldı.

Sandık kurulunda görev yapmak için eğitim aldılar

Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından sandık kurulunda görev alacaklar için "Sandık Kurulu Görevlisi Eğitimi" düzenlendi.

Acıpayam Talip Özkan Konferans Salonu'nda verilen eğitime 180 kişi katıldı.

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Özkan Sağun, eğitime ilginin yüksek olduğunu belirterek, "Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Sandık Kurulu Görevlisi Eğitiminde Acıpayam İlçe Seçim Kurulu Müdürü Ayfer Kapan tarafından verilen semineri katılımcılar ilgiyle takip ettiler" dedi.

Eğitim sonunda belge almaya hak kazanan katılımcılardan müracaat edecek olanların 7 Haziran'daki Milletvekili Genel Seçimi'nde Sandık Kurulu Görevlisi olarak görev alabilecekleri kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement