Denizli İngiltere Büyükelçisi'nin Sipsi ile Sınavı - Son Dakika
Güncel

Denizli İngiltere Büyükelçisi'nin Sipsi ile Sınavı

AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki büyükelçilerden oluşan heyet, Denizli programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nı ziyaret etti.

23.10.2018 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki büyükelçilerden oluşan heyet, Denizli programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nı ziyaret etti. Kentin yerel ürünleriyle kahvaltı yapan büyükelçiler, yerel sanatçılarla keyifli zaman geçirdi. İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott, üflemeli çalgı olan sipsiyi çalmaya çalıştı ancak bir türlü başarılı olamadı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki ülkelerin büyükelçilerini, Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nda ağırladı. Yerel ürünlerde yaylada kahvaltı keyfi yapan büyükelçiler, yerel sanatçılardan mini konser dinledi. Büyükelçiler, mini konserde üflemeli çalgı olan sipsiyi çalan Halime Öksem'in performansını oldukça beğendi. Mini konserin ardından büyükelçilere, dünyaca ünlü Yatağan bıçak ve palaları da tanıtıldı. Büyükelçiler palayı ellerine alıp, inceledi. Başkan Zolan, büyükelçilere sipsi çalmayı öğretmeye çalıştı ancak özellikle İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott'ın uzun süren çabaları sonuç vermedi.

BÜYÜKELÇİLER LAODİKYA'YI BEĞENDİ

Yayladaki programın ardından büyükelçiler, İncil'de adı geçen 7 kiliseden birinin bulunduğu antik kent Laodikya'yı gezdi. Zolan'ın da eşlik ettiği gezide, Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, antik kent hakkında bilgiler verdi. Büyükelçiler, antik kentte İncil'de adı geçen ve restorasyonu yapılan içinde vaftiz odasının da bulunduğu kiliseyi gezerek inceledi. Laodikya Antik Kenti'yle ilgili açıklama yapan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Cristian Berger, İncil'de geçen kiliseyi görmek için özellikle geldiklerini belirterek, Burayı ve kiliseyi özellikle görmek istedik. Çünkü burası aslında kültürel mirasın nasıl korunacağı ve turizm açısından bir cazibe noktası haline getirilebileceğine iyi bir örnek. Biliyorsunuz inanç turizmi var. Bu kilise İncil'de de bahsi geçen bir kilise olduğu için turizm açısında cazibe merkezi olacağını ve çok fazla turist çekeceğini düşünüyorum. Yani bir kilise nasıl restore edilir Sonrasında halka açılır ve turist çeker, bunu göstermesi açısından önemli bir örnek. Çünkü ilk kiliselerden biri. Özellikle inanç turizmi için gelenlere önemli bir yer olduğunu düşünüyorum. Ama bunun yanı sıra da özellikle çok önemli bir kültürel miras alanı. Kilisenin motifine ve mozaiklere bakacak olursanız hem inanç turizmine gelenler hem de kültürel miras olarak önemli bir yer dedi.

'HIRİSTİYANLIĞA AİT KİLİSELERİN KORUNMASI BİR ANLAMDA MUHTEŞEM BİR MİRASI DA TEŞKİL EDİYOR'

İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ise, Türkiye'nin İncil'de geçen kiliseyi koruyup, sergilemesi halinde inanç turizmi kapsamında gelen turist sayısının artacağını ifade ederek, İnanç turizmi başka bir turizm alanı. Dolayısıyla başka bir fırsat ortaya çıkarıyor. Hıristiyanlık, Geç Bizans ve Geç Roma döneminden Hıristiyanlığa ait kiliselerin korunması bir anlamda muhteşem bir mirası da teşkil ediyor. İnancından dolayı da bir çok insanın gelip görmek isteyeceği yerler. Türkiye bu kadar iyi yerleri ne kadar koruyup, sergileyebilirse inanç turizmi kapsamında buraya gelmek isteyen o kadar insanı çekebilecektir. Bunun çok olumlu olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda bunun Türkiye'nin hoşgörüsünün toleransını yansıttığını düşünüyorum. Çok fazla tarihi detaylara girip parelikler çizmek istemem ama Osmanlı İmparatorluğu'da, Hıristiyan azınlığa hoşgörüsü ve toleransı ile bilinen bir imparatorluktu. Dolayısı ile eski kiliselerin bu kadar iyi korunması ve sergilenmesi tüm dünyaya duyurulması gerçekten olumlu ve güzel diye konuştu.

Büyükelçiler, daha sonra Buldan İlçesine geçti.

Denizli İngiltere Büyükelçisi\'nin Sipsi ile Sınavı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli İngiltere Büyükelçisi'nin Sipsi ile Sınavı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement