Denizli Lisesi "Belediye Binası Olmasın" Eylemi - Son Dakika
Yerel

Denizli Lisesi "Belediye Binası Olmasın" Eylemi

Denizli'de bir grup öğrenci, "koca mektep" olarak bilinen Denizli Lisesi'nin belediyesi hizmet binasına dönüştürülmesini halay çekerek protesto etti.

30.03.2015 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de bir grup öğrenci, "koca mektep" olarak bilinen Denizli Lisesi'nin belediyesi hizmet binasına dönüştürülmesini halay çekerek protesto etti.

Değirmenönü Mahallesi'ndeki Denizli Lisesi'nin büyükşehir belediyesi hizmet binasına dönüştürüleceği haberleri üzerine lisenin karşısındaki caddede toplanan yaklaşık yüz kişilik öğrenci grubu Delikliçınar Meydanı'na kadar yürüdü.

Grup adına basın açıklaması yapan Şeyma Ekici, lisenin restore edilerek belediye binasına dönüştürülmesinin binanın tarihi dokusuna zarar vereceğini öne sürerek okulun belediye binası yapılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Grup zaman zaman "koca mektep bizimdir bizim kalacak", "okulu belediye yapmak neymiş ayol" şeklinde slogan attı.

Öğrenciler bir süre burada oturma eylemi yaptıktan sonra halay çekerek gösterilerini sonlandırdı.

Pamukkale ilçesine bağlı Kuşpınar Mahallesi'nde bulunan "koca mektep" olarak anılan Denizli Lisesinden çok sayıda devlet adamı, sanatçı, gazeteci, siyasetçi mezun oldu. Okulu, 1931'de Atatürk, 1945'te İsmet İnönü, 1950'de Celal Bayar, 1966'da Cevdet Sunay ziyaret etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli Lisesi 'Belediye Binası Olmasın' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement