Denizli Tarladan Güreş Minderine - Son Dakika
Güncel

Denizli Tarladan Güreş Minderine

Denizli'nin Çivril ilçesinin kırsal Özdemirci Mahallesi'ne tayini çıkan öğretmen Özgür Kayaoğlu, buradaki ortaokul öğrencilerinin hayatını güreş sporuyla değiştirdi.

17.01.2019 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin Çivril ilçesinin kırsal Özdemirci Mahallesi'ne tayini çıkan öğretmen Özgür Kayaoğlu, buradaki ortaokul öğrencilerinin hayatını güreş sporuyla değiştirdi. Aielerine yardım etmek için yaz kış, tarla ve ahırlarda çalışmak zorunda kalan öğrencilerinin şehirde yaşayan akranlarına göre çok daha güçlü olduğunu fark eden Kayaoğlu, 15'i kız 29 öğrenciyi güreş sporuyla tanıştırdı. Özellikle kız öğrenciler, güreşteki yetenekleriyle kısa sürede lisans almayı başardı. Tarlalardan çıkıp mayo giyerek mindere ayak basan ve yetenekleriyle dikkat çeken çocuklar, okullarına madalyalar kazandırmak istiyor. Çivril'e 37 kilometre mesafedeki kırsal Özdemirci Mahallesi'ndeki Özdemirci Ortaokulu'ndaki öğrencilerin hayatı, geçen eylül ayında Muğla'nın Köyceğiz ilçesinden okullarına müdür olarak atanan müzik öğretmeni Özgür Kayaoğlu'nın göreve başlamasıyla değişti. Kayaoğlu'nın ilk işi, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan ailelerine yardım etmek için zaman zaman okula gelmeyip devamsızlık yapan öğrencilere okulu sevdirmek oldu. Kayaoğlu bunun için de kız ve erkek öğrencilerini sporla tanıştırdı. Ağır işlerde çalışmak zorunda olan öğrencilerinin şehirde yaşayan çocuklara oranla daha güçlü olduğunu farkeden Kayaoğlu bir güreş takımı kurdu. Köyde yaşayan çiftçi çocukların sporla tanışıp, kız çocuklarının erken evlenmelerin önüne geçmek ve yetenekli sporcular oluşturmayı hedefleyen idealist öğretmen Kayaoğlu, Çivril Belediyesi'nin güreş kulübü antrenörlerini okula davet etti.

TARLADAN MİNDERE

Özdemirci Ortaokulu'nda eğitim gören başta kız öğrenciler olmak üzere sosyal aktivite imkanlarından mahrum kalan çiftçi çocuklarından 79'u okulda yapılan tarama sonucu güreş sporuna yetenekli görüldü. Çivril şehir merkezindeki spor salonunda ikinci kez tarama yapılan çocuklardan 15'i kız, 14'ü erkek olmak üzere toplam 29 öğrenciye gelecek vadettikleri için kulüp lisansı çıkartıldı. Çivril Belediyesi'nin ulaşım desteğiyle ilçe merkezindeki spor salonuna giden öğrenciler, haftanın üç günü güreş eğitimi almaya başladı.

GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI YETİŞİYOR

Özdemirci Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerinden Hurşit Yıldırım, güreş sporuna başlamasıyla birlikte çok mutlu olduğunu, okula olan ilgisinin de arttığını söyledi. Profesyonel anlamda güreş yapmak istediğini de belirten Yıldırım, hedefinin Türkiye ve dünyadaki müsabakalarda dereceye giren bir sporcu olmak olduğunu söyledi.

Güreş takımına giren öğrencilerden Emirhan Göçer de okuldan arta kalan zamanlarda ailesine tarla ve ahırda çalışarak yardım ettiğini belirtip, Bu nedenle

çok güçlüyüm. Bu gücümü de güreş sporunda gösterip, başarılı olmam istiyorum dedi. Güreşin hayatına renk kattığını belirten Raziye Çakır, Güreşi çok sevdim. Köyde birçok zor işi yapıyorum. Bu sporda ilerlemek ve şampiyonluklar kazanmak istiyorum diye konuştu.

'AMACIMIZ, SEYİT ONBAŞI'LAR, NENE HATUNLAR YARATMAK'

Özdemirci Ortaokulu Müdürü Özgür Kayaoğlu, öğrencilerinin sporla tanışmasının ardından derslerindeki başarının da yükseldiğini söyledi. Güreşe başlayan çocukların, sorumluluk alma gibi yeteneklerinin de gelişmeye başladığını ifade eden Kayaoğlu, Güreşe başlamalarının ardından öğrencilerimin notları fevkalade yükseldi. Çocuklar, inanılmaz derecede mutlular. Teneffüslerde yanıma gelip sürekli 'Öğretmenim güreşe ne zaman gideceğiz' diye soruyorlar. Güreş kurslarının ardından öğrencilerimizin ailelerine ve mahallemize bir enerji gelmiş oldu. Asıl amacımız, güçlü ve sağlıklı bir Türk toplumu yaratmak. Yeni Seyit Onbaşı'lar yeni Nene Hatunlar yaratmak. Bizim buna çok ihtiyacımız var dedi.

'KIRSAL MAHALLERDEKİ ÇOCUKLAR DAHA GÜÇLÜ'

Çivril Belediyesi Güreş Kulübü Antrenörü ve milli güreşçi Özgür Güllü de Özdemirci Mahallesi'ne gititğimizde, buradaki öğrencilerin şehirde yaşayan akranlarına göre daha güçlü, çalışkan, ve azimli olduklarını gördük. Potansiyeli çok yüksek çocuklar var. Bu pontansiyeli değerlendirip, bu öğrencileri Çivril'e getirerek, iyi bir güreşçi olmaları için eğitim veriyoruz. Bu çocuklarımızın arasından Türkiye, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonalarında Türk bayrağını dalgalandıranların çıkması için elimizden gelen her şeyi yapacağız dedi.

AK Partili Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven ise, ilçenin ilk güreş kulübünü kurduklarını, eğitimler verdiklerini söyledi. Kulüpte eğitim alan öğrencilerin oldukça istekli olduğunu belirten Başkan Güven, ata sporu olan güreşe desteklerini sürdüreceklerini kaydetti.

Denizli Tarladan Güreş Minderine
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Tarladan Güreş Minderine - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement