Denizli Türküleri Konseri Beğeni Aldı - Son Dakika
Güncel

Denizli Türküleri Konseri Beğeni Aldı

Denizli Türküleri Konseri Beğeni Aldı

Denizli Belediyesi Konservatuvar Sanatçılarının Derleyip Bir Cd'de Topladığı Türküler, Tanıtım Gecesinde İzleyenlerin Beğenisine Sunuldu

27.01.2011 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Belediye Konservatuar sanatçılarının derleyip bir CD'de topladığı yok olmaya yüz tutmuş Denizli Türküleri, Tanıtım Gecesi'nde izleyenlerin beğenisine sunuldu.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen geceye, Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve eşi Ayşen Zeybekci, başkan yardımcısı Şamil Çınar ile çok sayıda türkü sevenler katıldı. Geceye, yok olmaya yüz tutmuş Denizli türkülerinin kaynakçaları da davet edilerek plaketle onurlandırıldı.

Gecenin ilk bölümünde Denizli'nin çeşitli yörelerinden derlenen birbirinden güzel 7 Denizli eseri seslendirildi. Konservatuvar sanatçıları Yeşim Dağlı, Hakan Eyiden, Özgür Doğan ve Gülizar Şama, unutulmaya yüz tutmuş ve derlemeyle kültürümüze kazandırılan eserleri söyledi. Bu arada efeler de türkülere eşlik ederek geceye renk kattı.

2. bölümde ise yine derlenen 7 eser yer aldı. UNESCO'nun yaşayan kültür hazinesi olarak gösterdiği Hayri Dev, 2. bölümde sahne alarak izleyenleri büyüledi. Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, milletvekili Yüksel, vali yardımcısı Çapraz, Prof. Dr. Bağcı, eserlerin kaynak gösterilen kişilerine plaket takdim etti.

Yeni Denizli Türküleri'nin derlenmesinde büyük emeği geçen sanatçı Yeşim Dağlı, yaklaşık 7 yıldır kurduğu hayalini gerçekleştirdiğini belirterek, derlemeye katkı veren ve öncülük eden başkan Zeybekci'ye teşekkürlerini ifade etti. Başkan Zeybekci de, belediye olarak kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini, bu önemin artarak devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Denizli Türküleri Konseri Beğeni Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement