Denizlispor'da Gergin Kongre: Başkan Şavluk Oldu - Son Dakika
Güncel

Denizlispor'da Gergin Kongre: Başkan Şavluk Oldu

Denizlispor\'da Gergin Kongre: Başkan Şavluk Oldu

Denizlispor'un bugün yapılan olağanüstü genel kurulunda kulüp başkanlığına Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Daire Başkanı Mustafa Şavluk seçildi.

03.07.2015 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizlispor'un bugün yapılan olağanüstü genel kurulunda kulüp başkanlığına Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Daire Başkanı Mustafa Şavluk seçildi.

Kongrede Başkan Süleyman Urkay ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin kulübün sorunlarını çözmesi için "akil adam" olarak görevlendirdiği işadamı Abdülkadir Uslu arasında yaşanan gerginlik damga vurdu. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'ndaki genel kurulda Abdülkadir Uslu'yu sert bir dille eleştiren Süleyman Urkay, şöyle dedi:

"Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bu uygulama, genel kurul iradesini hiçe sayıyor. Zaten genel kurul üyeleri de siyasi iradenin adamları. Bu kafayla Denizlispor hiçbir yere varamaz. Başkanlığa seçilen Mustafa Şavluk akrabamdır ama hiçbir projesi yok. Akil adam tarafından göreve getiriyor. Abdülkadir Uslu'yu telefonla arayıp, aday olduğumu söyledim, benden 6 milyon TL istedi."

Urkay'ı yalancılıkla suçlayan Abdülkadir Uslu ise şu iddialarda bulundu:

"Ben Sanayi Odası, İhracatçılar Birliği Başkanlığı yaptım. 40 yıldır kamuoyunun önündeyim. Süleyman Urkay, Denizlispor'dan alacağı 6 milyon TL'yi 8 milyon TL olarak tahsil etti. Yakınlarını ihaleye sokup Denizlispor'un Pamukkale'deki otoparkını aldı. Bu işe girdiğimizde borç 25 milyon dediler, ardından 35'e çıktı. Geçen sezon 40 milyon TL'yi aştı. Şu anda borcumuz 20 milyon TL. Kulübün sırtından para kazananlarla mahkemede hesaplaşacağız. Denizlispor'dan kim faiz aldı, kim fazla temlik koydurarak kulübün sırtından para kazandı biliyoruz."

Kongrede bir tartışma da Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulübü için yaşandı. Üyelerden Haluk Lenger, "Denizli Büyükşehir Belediyespor'da Denizlili futbolcu yok. Başkanı da Denizlili değil. Bir sezonda 5 milyon TL para harcayan bu kulübü kapatıp, kaynakları neden Denizlispor'a aktarılmıyor?" dedi.

Kulüp Başkanı Rüşan Uzunoğlu, bu sözleri iftira, rakamları ise uydurma diye nitelendirirken olaya müdahale eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Herkes soğukkanlı olsun, birbirinizi kırmayın" dedi. Zolan'ın çıkışının ardından Süleyman Urkay salonu terketti ve oylamaya geçildi.

Oylamada başkanlığa getirilen Mustafa Şavluk, camiaya Süper Lig sözü verdi. Yönetime giren 12 isim 50'si nakit, 50'si senet olmak üzere kulübe 100'er bin TL hibede bulunurken yöneticilerden Mustafa Üstek, 1 milyon TL bağışladığını açıkladı. Yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

"Mustafa Şavluk, Mustafa Üstek, Mehmet Ekizler, Süleyman Gedik, Mehmet Ali Yılmaz, Melih Yanık, Ertuğrul Devecioğlu, Taner Atilla, Fatih Karahan, Ali Taşevli, Mehmet Uz, Burç Çiçek ve Beytullah Karafil"

FAHRİ DANIŞMA KURULU

Abdülkadir Uslu, kongrede gelen tepkiler üzerine "akil adam" uygulamasının sona erdiği açıkladı. Kritik dönemlerde "akil adam" yerine Fahri Danışma Kurulu'nun devreye gireceğini söyleyen Uslu, "Danışma Kurulu'nda ben, Hasan Kıbrıslıoğlu, Derya Baltalı ve Selami Urhan yer alacak" dedi. Genel kurulda oylanan Danışma Kurulu kayıtlara geçirildi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizlispor'da Gergin Kongre: Başkan Şavluk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement