Denk'in AP Seçimleri Liste Başı Adayı Tonca - Son Dakika
Güncel

Denk'in AP Seçimleri Liste Başı Adayı Tonca

Denk\'in AP Seçimleri Liste Başı Adayı Tonca

TONCA, basın toplantısında yaptığı konuşmada, artık sadece Hollanda'da değil tüm Avrupa'daki sesi duyulmayan insanların sesini duyurmak için AP seçimlerine hazır olduklarını söyledi.

17.12.2018 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TONCA, basın toplantısında yaptığı konuşmada, artık sadece Hollanda'da değil tüm Avrupa'daki sesi duyulmayan insanların sesini duyurmak için AP seçimlerine hazır olduklarını söyledi. Uzun yıllardır Hollanda'da siyaset yaptığını belirten Tonca, "Bu görev benim için büyük bir onur. Son yıllarda hem Hollanda'da hem Avrupa'da artan İslamofobiye, ırkçılığa, yabancı düşmanlığına, sağ ve aşırı sağ partilerin yükselişine karşı artık Avrupa'da da sesimizi duyuracağız. İnşallah bugünden itibaren çalışmalara başlayacağım" dedi.

2006'da CDA'dan milletvekili adayıyken partinin programındaki 1915 olaylarına ilişkin iddiaları kabul etmediği için ihraç edildiğini ifade eden Tonca, şöyle konuştu: " Geert Wilders'in Özgürlükler Partisinin (PVV) yükselişinden dolayı oy kaybı kaygısıyla bütün partilerde sağa doğru bir kayma oldu. Bundan dolayı artık bizim gibiler seslerini o partilerin içerisinde duyuramıyor. Dışlanıyoruz ve yeni imkanlar verilmiyor. Sadece Türklerin değil, Hollanda'da azınlık toplulukların da sesi olan DENK'i bu yüzden ve şeffaf siyasetinden dolayı seçtim. Çünkü bu bir ihtiyaç. Hollanda'da olduğu gibi bunu Avrupa'da da yapacağız."

'DENK'İN SESİ GÜR ŞEKİLDE DUYULACAK'

DENK Partisi Meclis Grup Başkanı Tunahan Kuzu da gece gündüz çalışarak 20 yıllık bir plan hazırladıklarını söyledi: "2017'de yapılan genel seçimlerde 3 milletvekili ile Hollanda Parlamentosunda, 2018'de yapılan yerel seçimlerde ise 13 belediyede 33 belediye meclis üyesi ve bölge komisyon üyesi ile bunu başardık. Hollanda'da 20 Mart 2019'daki eyalet seçimleri aracılığıyla 2 senatör ve daha sonra 23 Mayıs'taki AP seçimlerinde ise 2 vekil çıkarmayı hedefliyoruz. DENK'in sesi 5 demokratik mercide gür bir şekilde duyulacak. Herkes artık DENK'in vazgeçilmez bir parti olduğunun farkında. Avrupa'da son yıllarda aşırı sağın artışından dolayı 2019'daki yapılacak seçimler yetmiyor. Ayhan Tonca ile AP'de bir kapı daha açarak Avrupa'daki eş değerliliği ve adaleti ön planda tutan insanlarla sadece Hollanda'da değil, Avrupa'nın 5 ülkesinde 25 parlamenter çıkarmak istiyoruz."

'2019'DA TARİH YAZACAĞIZ'

DENK Partisi Genel Başkanı Selçuk Öztürk de 2019'da tarih yazacaklarını söyledi. Hollanda'daki bazı partilerin ülkedeki değişimi göremediklerini belirten Öztürk, "Sesi duyulmayan kesimin sesi olamıyorlar. Bazı siyasetçiler bu partiler içerisinde ezildiklerini ve terk edildiklerini artık görmek istemiyorlar. Bu yüzden orada olan yanlışları düzeltmek için bizlerle beraber çalışmayı seçtikleri için mutluyuz" dedi.

Hollanda'da AP seçimleri 23 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Denk'in AP Seçimleri Liste Başı Adayı Tonca - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement