Dağın dağa kavuşması nedeniyle oluşan doğal gölün su seviyesi yükselince 5 köy tahliye edildi - Son Dakika
3.Sayfa

Dağın dağa kavuşması nedeniyle oluşan doğal gölün su seviyesi yükselince 5 köy tahliye edildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından dağların birbirine kavuştuğu İslahiye'de oluşan doğal gölün su seviyesi yükseldi. Su seviyesi tehlikeli boyutlara ulaşınca gölün çevresindeki 5 köy boşaltıldı.

18.03.2023 14:15  Güncelleme: 00:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde İslahiye ilçesinin kırsalındaki İdilli Mahallesi'nde bulunan 2 dağ, kopan kaya ve toprak parçalarının dere yatağını doldurması sonucu birleşti. Dere yatağını dolduran kaya ve topraklar nedeniyle doğal göl oluştu.

Deprem bölgesinde doğal göl paniği

5 KÖY BOŞALTILDI

Gaziantep ve çevresinde 2 gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle doğal gölün su seviyesi yükseldi. İlçede alarma geçildi. Göl çevresinde bulunan yaklaşık 5 köy boşaltılarak, köylüler ilçedeki askeriye ve sağlam yurt binalarına yerleştirildi.

Deprem bölgesinde doğal göl paniği

SU SEVİYESİ TAŞMA NOKTASINA GELDİ

Doğal gölette, bölgede gece boyunca devam eden şiddetli sağanak ve dolunun ardından su seviyesi taşma noktasına ulaştı. Bölgedeki yağışların Pazartesi gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Dağın dağa kavuşması nedeniyle oluşan doğal gölün su seviyesi yükselince 5 köy tahliye edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Dağın dağa kavuşması nedeniyle oluşan doğal gölün su seviyesi yükselince 5 köy tahliye edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement