Deprem, Obruk ve Afet Yönetimi Paneli - Son Dakika
Güncel

Deprem, Obruk ve Afet Yönetimi Paneli

Konya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliğinde, "Deprem, Obruk ve Afet Yönetimi Paneli" düzenlendi.

11.10.2017 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliğinde, "Deprem, Obruk ve Afet Yönetimi Paneli" düzenlendi.

Kentteki bir otelde düzenlenen panelde konuşan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yıldız Tosun, deprem, taşkın, sel, kaya düşmesi, heyelan, obruk gibi doğa olaylarının akılcı bir risk azaltma yönetimiyle en az zararla atlatılabileceğini aktardı.

Panelde, ülkenin tamamını ilgilendiren deprem konusunun ve obruk oluşumunun getirdiği tehlikelerin enine boyuna tartışılacağını belirten Tosun, Türkiye'de depremlerin meydana geliş şekilleri, yıkıcı etkileri ve önemli can kayıpları ile sürekli gündemde olduğunu söyledi.

"Ülkemizin yüzde 96'sı deprem riskiyle karşı karşıya"

Tosun, daha önce yaşanılan depremlerin birçok can ve mal kaybına yol açtığını vurgulayarak, "Yaşadığımız bunca can kaybı ve acıya ilave olarak, yıkılan veya kullanılamaz hale gelen konutlar bu coğrafyada deprem gerçekliğiyle yüzleşmemizi sağlamalıdır. Ülkemizin yüzde 96'sı, yani neredeyse tamamı deprem riskiyle karşı karşıyadır." ifadelerini kullandı.

Deprem riskine karşı gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine işaret eden Tosun, "Deprem bilincini oluşturup tedbir çalışmaları gerçekleştirirsek, gelecekteki olası depremlerin yıkıcı etkilerini azaltabiliriz. Buna en güzel örnek, beşik gibi sallanan Japonya'dır." diye konuştu.

Tosun, panelin, deprem bilincinin oluşturulması ve gerekli tedbirlerin alınması için yol gösterici olacağını bildirdi.

Konya Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam da depremin ülkeyi tehdit eden afetlerin başında geldiğini söyledi.

Ülke genelinde deprem bilincinin oluşturulması gerektiğini belirten Sağlam, "Olası riskler için hazırlıklı olmalı, gerekli önlemleri almalıyız." ifadesini kullandı.

Türkiye'deki deprem bölgeleri üzerinde detaylı çalışmalar yapılmasının, depremin yıkıcı etkilerini azaltacağını dile getiren Sağlam, Eskişehir, Çankırı, Tekirdağ ve Konya'da obruk oluşumunun görüldüğüne dikkati çekti.

Sağlam, obruk oluşumunun önüne geçmek için gerekli tedbirlerin panelde konuşulacağını, çözüm yollarının irdeleneceğini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye'nin dört bir yanından gelen deprem uzmanları, jeoloji mühendisleri ve akademisyenler, depremi, alınabilecek önlemleri ve obruk riskini masaya yatırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deprem, Obruk ve Afet Yönetimi Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement