Deprem tatbikatında halatla çatıdan inerken Türk bayrağı açtılar - Son Dakika
Güncel

Deprem tatbikatında halatla çatıdan inerken Türk bayrağı açtılar

Deprem tatbikatında halatla çatıdan inerken Türk bayrağı açtılar

Denizli'de bir ortaokulda gerçekleştirilen 'deprem' tatbikatı gerçeğini aratmazken, maket mankenler kullanılarak halatla pencereden tahliye çalışması yapıldı.

06.03.2020 18:11  Güncelleme: 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de bir ortaokulda gerçekleştirilen 'deprem' tatbikatı gerçeğini aratmazken, maket mankenler kullanılarak halatla pencereden tahliye çalışması yapıldı. Tahliye çalışmasını çocuklar heyecanla izlerken, halatla çatıdan alt katlara inen kurtarma ekiplerinin Türk bayrağı açması ise büyük alkış aldı.

Denizli Dağ Arama Kurtarma (DAK) ekipleri Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Ressam İbrahim Çallı Ortaokulu'nda deprem tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikattan DAK ekibi önce öğrenci ve öğretmenlere konferans salonunda deprem anında yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlattı. Konferans ardından sınıflarda deprem tatbikatı düzenlendi ve tahliye çalışması yapıldı. Tahliye esnasında çocukların senaryo gereği panik havası oluşturmak için çığlıkları ise adeta gerçek bir depremin olduğunu anımsattı. Sınıflardan çıkarılan öğrenciler ardından güvenle toplanma alanına ulaştırıldı. Tatbikatta senaryo gereği deprem anında içeride kalan bir öğrenci içinse halatla pencereden tahliye çalışması yapıldı. Halata içinde cansız manken olan sedye bağlanarak güvenli bir şekilde toplanma alanına indirildi. Daha sonra halatla çatıdan alt katlara inen kurtarma ekiplerinin Türk bayrağı açması ise büyük alkış aldı.

"Bilinçli bir nesil yetiştirilmesi amacıyla derneğimizde görev yapıyoruz"

Tatbikatla ilgili bilgiler veren DAK ekibinde görevli arama kurtarma gönüllüsü Emin Birinci, Deprem Hastası boyunca 5 okula gidilerek benzer tatbikatlar yaptıklarını kaydetti. Tatbikatla birlikte bilinçlendirme seminerleri de verdiklerini anımsatan Birinci, "Okullarda deprem bilinçlendirme seminerlerinin ardından tahliye eğitimi onun ardından da tatbikat neticelendirdik. Daha sonraki süreçlerde de bunları belirli periyotlarla ortaokul öğrencilerine verilerek deprem konusunda bilinçli bir nesil yetiştirilmesi amacıyla derneğimizde görev yapıyoruz" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Deprem tatbikatında halatla çatıdan inerken Türk bayrağı açtılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement