Depremlerde Reyhanlı'nın Kavalcık Mahallesi'nde hiçbir bina yıkılmadı - Son Dakika
Güncel

Depremlerde Reyhanlı'nın Kavalcık Mahallesi'nde hiçbir bina yıkılmadı

Depremlerde Reyhanlı\'nın Kavalcık Mahallesi\'nde hiçbir bina yıkılmadı

KAHRAMANMARAŞ ve Hatay merkezli depremlerde binlerce bina yıkıldı.

24.02.2023 11:04  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
– KAHRAMANMARAŞ ve Hatay merkezli depremlerde binlerce bina yıkıldı. Ancak Hatay Reyhanlı'ya bağlı önceden Harran köyü olarak bilinen Kavalcık Mahallesi'nde hiçbir bina yıkılmadı. Yine de deprem korkusu nedeniyle evlerine giremeyen mahalle sakinleri donanımlı çadırlar ve çocukları için doktora ihtiyaçları olduğunu söylüyor. Genelde tek ya da iki katlı evlerden oluşan mahalle havadan da görüntülendi. 350-400 haneli mahallede bazı binalarda hasar olsa da zeminin kayalık olduğu için evlerin yıkılmadığı tahmin ediliyor.

Kendi imkanlarıyla evlerinin bahçesine ya da açık alanlara derme çatma çadır kurup oralarda yaşamaya çalışan insanlar, soğuktan çocukların hasta olduğunu aktardı. Köyün camisinin minaresi de depremde hasar alınca kontrollü bir şekilde yıkıldı.

PSİKOLOJİK DESTEK İSTİYORLAR

Mahalle bakkalları açık, insanlar günlük hayatına, çalışmaya devam ediyor. Fakat kadınlar deprem korkusu nedeniyle evlere giremediklerini, psikolojilerinin bozulduğunu iş yapmak istemediklerini ifade etti. Çocukları kucaklarından bırakmayıp evinin önünde vakit geçiren aileler psikolojik desteğe ihtiyaçları olduğunu da söyledi.

"ÇOCUKLAR GECE ÜŞÜYOR" Hasan Demir, "Depremin sarsıntısına uyandık, kapıya koşup dışarı çıktık. Durunca içeri girdik tekrar sallayınca yine kendimizi dışarı attık. Camilerimizin minarelerinde çatlaklar oluştu. Biz gıda ve su değil çadır istiyoruz. Dışarıda kalıyoruz, çocuklar, yaşlılar gece soğuktan üşüyor. Dün oğlum herhalde rüyasında deprem olduğunu gördü bir anda panik oldu hastaneye götürdük. Psikolojimiz de kötü etkilendi" dedi.

"SANKİ KIYAMET KOPTU"Deprem anında panik yaptığını aktaran Ayhan Demir ise "Uyurken depremin uğultusunu hissedip, uyandım. Sanki kıyamet koptu 4 çocuğum var üçünü çıkardım o panikle birini içeride unutmuşum. Tekrar içeri gidip o çocuğumu da aldım tekrar bir uğultu oldu. O anda ne yapacağımı ben de şaşırdım psikolojik olarak 20 gündür elim ayağım titriyor, içime bir korku işledi" diye konuştu.

"KEPÇE 10 DAKİKADA YIKAR AMA ZEMİN SAĞLAM"İhtiyaçlarını söyleyen Demir, "Bizim burası dağ, tepelik, kayalık yoksa kepçe gelse evleri 10 dakikada yıkar ama deprem yıkılmadı. Yoksa bizim evlerin kolonları tam değildir ama zemin sağlam. Bize 4 yardım TIR'ı geldi ama daha çok ihtiyacı olan var diye geri gönderdik. Gıdaya, suya ihtiyacımız yok ama dışarıda yatmaktan çocuklar hasta oldu, doktor istiyoruz. Çadıra ve psikolojik desteğe de ihtiyacımız var. Çocuklar genelde öksürüyor, korku ve panik halindeler" ifadelerini kullandı.

- Hatay
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Depremlerde Reyhanlı'nın Kavalcık Mahallesi'nde hiçbir bina yıkılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Coşkuyla Başladı
    10:17 Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Coşkuyla Başladı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, dünyanın dört bir yanından gelen çocukların Sevgi Korteji ve dans gösterileriyle renklendi.

  • Çanakkale'de feci kaza kamerada: Kontrolden çıkan araç taklalar attı, 1 ölü
    10:15 Çanakkale'de feci kaza kamerada: Kontrolden çıkan araç taklalar attı, 1 ölü

    Sürücüsünün hayatını kaybettiği taklalar atan aracın kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Çanakkale'de kontrolden çıkan araç taklalar atarak yol kenarına savruldu. Araç kullanılamaz hale gelirken, sürücüsü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

  • (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi
    10:14 (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi

    Cumhurbaşkanı Kararı ile her bir yolcu için kıymeti 150 avroyu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 avroyu geçmeyen ilacın Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda uygulanan yüzde 18 vergi oranı yüzde 20'ye yükseltildi.

  • Bursa'da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı
    10:13 Bursa'da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yoğun yağışın etkisiyle bir istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü. Olayda 2 kişi yaralandı ve 2 otomobil duvarın altında kaldı. İtfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. 2 bloktaki 36 dairede yaşayan vatandaşlar tahliye edildi.

  • İstanbul Valisi: Toprak kayması sonucu etkilenen evler boşaltıldı
    10:13 İstanbul Valisi: Toprak kayması sonucu etkilenen evler boşaltıldı

    İstanbul Valisi Davut Gül, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu etkilenen evlerin boşaltıldığını ve ev sahipleri ile kiracıların ayrıntılarının belirlenerek kalıcı olarak evlerine yerleştirileceğini açıkladı. Vali Gül, toprak kaymasının yaşandığı bölgenin riskli alan olarak ilan edildiğini ve kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:12 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları ve il yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir mozelesini çelenk koyup, saygı duruşunda bulunduktan sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. İnönü'nün mezarını da ziyaret eden Özel, çelenk koydu.

  • Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor
    10:09 Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor

    Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması, 75. kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler arasında ulusal bayrak çekme töreni, askeri müzik gösterisi ve temalı ışık gösterileri yer alıyor. Ayrıca donanma kışlaları ve gemileri halkın ziyaretine açık olacak. Ayrıca, donanma ile ilgili sanatsal eserlerden oluşan bir sergi düzenlenecek ve eğitim kampanyası yürütülecek.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:06 Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 7'inci kez belediye başkanı seçilmesinin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Akgün ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Akgün, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak Cumhuriyet değerlerine olan inancını ifade etti.


Advertisement