Depremde yıkılan berber dükkanı yerine polis kulübesini işletiyor - Son Dakika
Yaşam

Depremde yıkılan berber dükkanı yerine polis kulübesini işletiyor

Depremde yıkılan berber dükkanı yerine polis kulübesini işletiyor

Hatay'ın Hassa ilçesinde depremde yıkılan 16 yıllık berber dükkanı yerine polis merkezinin nöbet kulübesini işleten Sedat Çay, kapısı, elektriği ve suyu olmayan kulübede müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılıyor. Çay, yeni iş yerine geçeceği günü bekliyor. Depremde en fazla yıkım Hatay'da yaşandı ve vatandaşlar kendi imkanlarıyla hayata tutunmaya çalışıyor.

01.06.2023 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Depremin vurduğu Hatay'ın Hassa ilçesinde 16 yıllık berber dükkanı yıkılan Sedat Çay, bir süre önce taşınan polis merkezinin nöbet kulübesini ekmek teknesine çevirdi. Kapısı, elektriği ve suyu bulunmayan kulübede ekmeğini kazanan Çay, yeni işletmesine geçeceği günü bekliyor.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde en fazla yıkım Hatay'da yaşandı. Kent merkezi kadar ilçelerin de ağır hasar aldığı depremde vatandaşlar, devletin yardımlarının yanında kendi imkanlarıyla da hayata tutunmaya çalışıyor. Hassa ilçesinde 33 yıldır berberlik yapan 46 yaşındaki Sedat Çay'ın iş yeri de depremde ağır hasar alarak yıkıldı. Doğup büyüdüğü toprakları terketmeyen Çay, kendini toparladıktan sonra müşterilerinin isteği üzerine çadırlara ve evlerin bahçelerine tıraşa gitti. Yeni iş yeri için de başvuru yapan Çay, mahallesinden bir süre önce taşınan polis merkezinin nöbet kulübesinin ayakta olduğunu gördü. Aklına burayı iş yeri yapmak gelen Çay, temizlik ve bakımın ardından koltuğu ve malzemelerini kulübeye getirdi. Çay, kapısı, elektriği ve suyu olmasa da müşterilerinin ihtiyaçlarını burada gidermenin mutluluğunu yaşıyor. Tabela olarak ise kulübenin duvarına sprey boya ile 'berber' yazıldığı görüldü.

"Pandemi dönemindeki gibi çalıştım"

Nöbet kulübesinde mesleğini sürdüren Sedat Çay, "Deprem sabahı saat 4.17'ydi bir gürültüyle uyandık. Kendimizi zorla dışarı attık. Allah kimseye yaşatmasın, çok büyük bir deprem yaşadık. Depremde eşimin tarafından 11 kişiyi kaybettik. Tokat'ta 12 gün kaldık, tekrar geri geldik. Daha sonra iş yerime gittim. Yıkım kararı alınmıştı. Malzemelerimi alıp evime getirdim. Ondan sonra da pandemi usulü iş yaptık. Arayan kişileri gidip tıraş ettim" dedi.

"Eşyalarımı sabah getirip, akşam götürüyorum"

Çocukluğunun bulunduğu bölgede geçtiğini anlatan Çay, "Bu nöbet kulübesini yıkadım, temizledim, işe başladım. Burası önceden polis karakoluydu. Polis karakolu taşındı gitti. Burası boştu ve nöbet kulübesiydi. Eşyalarımı her gün sabah getirip, akşam götürüyorum. Günlük 10-15 tıraş yapıyorum. Elektrik olmadığı için geceye kalamıyorum. Su, elektrik yok, bu şartlarda çalışmaya devam. Yeni iş yerimin anahtarlarını aldım. İnşallah bir haftaya kadar yeni iş yerime geçeceğim. Böyle bir yerde işimi yapacağım hiç aklıma gelmezdi. İşim beni hayata bağlıyor. Bu iş olmazsa yapamam. Çünkü 13 yaşından beri bu işi yapıyorum" ifadelerini kullandı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Depremde yıkılan berber dükkanı yerine polis kulübesini işletiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi
    14:12 İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi

    İstanbul Fatih'te bir kafede oturan vatandaşlar, oruç tutmadıkları için bir tebliğci tarafından uyarıldı. Tebliğcinin görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Videonun altında yapılan yorumlarda hoşgörü ve uyarı şekli tartışıldı.

  • Aydın'da balkonda unutulan yemekten çıkan yangın korkuttu
    14:09 Aydın'da balkonda unutulan yemekten çıkan yangın korkuttu

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bir apartmanda balkonda unutulan yemekten çıkan yangın, kısa sürede söndürüldü. Yangında evin balkon kısmında küçük çapta maddi hasar meydana geldi.

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Geleneksel İftar Daveti
    14:09 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Geleneksel İftar Daveti

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan ayında düzenlediği geleneksel iftar davetleri devam ediyor. Çifteler ilçesinde gerçekleşen iftar programı büyük ilgi gördü.

  • Ankara'da Aşk Acısı Çeken Genç, Metro Seferlerini Durduurdu
    14:08 Ankara'da Aşk Acısı Çeken Genç, Metro Seferlerini Durduurdu

    Ankara'nın Sincan ilçesinde ayrıldığı sevgilisi nedeniyle metronun üzerine çıkan 17 yaşındaki genç, metro seferlerinin aksamamasına yol açtı. Vatmanın durumu fark etmesi üzerine güvenlik görevlileri çağrıldı ancak genç, ikna olmayınca polis çağrıldı. Yolcuların yaklaşık yarım saat beklemek zorunda kaldığı olayda, iftara yetişemeyen vatandaşlar tepki gösterdi. Polisin çabaları sonucu indirilen genç, gözaltına alındı ve ifadesinin ardından psikiyatri servisine kaldırıldı.

  • Antalya'da Öğretmenin Öğrencinin Ağzını Kapatarak Çenesini Sıktığı İddiası
    14:06 Antalya'da Öğretmenin Öğrencinin Ağzını Kapatarak Çenesini Sıktığı İddiası

    Antalya'da bir özel okulda görevli sınıf öğretmeninin, sınıfta sosyal medya için video çekerken konuşmak isteyen öğrencisinin ağzını kapatarak çenesini sıktığı iddia edildi. Öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunup şikayetçi olan öğrencinin annesi, okul yönetiminin olayı görmezden geldiğini belirtti.

  • Zeytinburnu'nda iş merkezinde yangın çıktı: Hamsterini almadan dışarı çıkmadı
    14:04 Zeytinburnu'nda iş merkezinde yangın çıktı: Hamsterini almadan dışarı çıkmadı

    Zeytinburnu'nda bir iş merkezinde çıkan yangın paniğe sebep oldu. Yangında binayı terk eden çalışanlardan biri, evcil hayvanı olan Gine domuzu cinsi hamsterini alarak binadan ayrıldı. Yangın kısa sürede söndürüldü ve olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

  • Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'ın Annesi Son Yolculuğuna Uğurlandı
    14:04 Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'ın Annesi Son Yolculuğuna Uğurlandı

    Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'ın annesi Hacı Kadın Akay (92), yaşlılığa bağlı sebeplerden dolayı hayatını kaybetti. Merhumenin cenazesi Bünyan İlçe Mezarlığı'nda defnedildi.

  • 100 Yaşındaki Hüseyin Aydoğan, 72 Yıldır Günlük Tutuyor
    13:57 100 Yaşındaki Hüseyin Aydoğan, 72 Yıldır Günlük Tutuyor

    Ordu'da yaşayan 4 çocuk babası ve 29 torun sahibi 100 yaşındaki Hüseyin Aydoğan, 72 yıldır her gün aksatmadan günlük tutuyor. Aydoğan, günlük yazarak geçmiş anılarını hatırladığını ve bunun kendisine büyük fayda sağladığını belirtti.

  • Sinop'ta Kaza: 1'i Çocuk 3 Kişi Yaralandı
    13:57 Sinop'ta Kaza: 1'i Çocuk 3 Kişi Yaralandı

    Sinop'un Boyabat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki hafif ticari araç çarpıştı. Kazada, sürücülerden biri ile birlikte araçta bulunan bir çocuk dahil olmak üzere toplamda 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

  • Erenler'de Ramazan Ayında Çocuklara Oyun Aktiviteleri
    13:51 Erenler'de Ramazan Ayında Çocuklara Oyun Aktiviteleri

    Sakarya'nın Erenler ilçesinde ramazan ayı boyunca çocuklara yönelik çeşitli oyun aktiviteleri düzenleniyor. Belediye tarafından iftar sonrası oyun grupları hazırlanan çocuklar, aileleriyle birlikte eğlenceli vakit geçiriyor. Erenler Belediye Başkanı Rahmi Şengül, çocukların geleceği için çalışmaların artırılacağını belirtti.

  • Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti
    13:45 Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti

    Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini, Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla kabul etti. Heyet, yürüttükleri çalışmalar hakkında Vali Ünsal'a bilgi verdi. Vali Ünsal, heyete başarılar dileyerek Dünya Tüketiciler Günü'nü kutladı.

  • İstanbul Bağcılar'da Makas Atan Sürücüye 27 Bin 235 Lira Cezası
    13:40 İstanbul Bağcılar'da Makas Atan Sürücüye 27 Bin 235 Lira Cezası

    İstanbul Bağcılar'da trafik güvenliğini tehlikeye düşüren bir sürücüye 27 bin 235 lira para cezası kesildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine yapılan çalışmalar sonucunda sürücü tespit edilerek yakalandı. Sürücüye, çeşitli trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle para cezası uygulandı ve ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan adli işlem başlatıldı.


Advertisement