Depreme dönme dolapta yakalanırsanız... - Son Dakika
Güncel

Depreme dönme dolapta yakalanırsanız...

Depreme dönme dolapta yakalanırsanız...

deprem sonrası lunapark ve tema parkların ne kadar güvenli olduğuyla ilgili özel açıklamalarda bulundu.

28.09.2019 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
deprem sonrası lunapark ve tema parkların ne kadar güvenli olduğuyla ilgili özel açıklamalarda bulundu. Deprem sırasında oyuncakların duracak şekilde tasarlandığına dikkat çeken Dal, "Bakımlı bir lunaparksa çocuğunuzun elinden tutarak akşama kadar gönül rahatlığıyla eğlenebilirsiniz. Oyuncaklarımız aşırı sarsıntıda duracak şekilde tasarlandı.  Bütün oyuncaklar aşırı derece sallandığında durur. Her oyuncağın mutlaka manuel indirme tasarımı vardır. Elektrikler kesildiğinde, deprem olduğunda, görevli arkadaşlar manuel olarak müşterileri indirirler. Parkımızda toplanma bölgesi vardır. Toplanma bölgesine yönlendirebiliriz. Toplanma bölgesinde de acil ihtiyaçlarımızı giderici stoklarımız vardır. Lunapark oyuncakları depremden en az etkilenecek oyuncaklardır. Bunlar mekanik metalden yapıldıkları için sallanırlar ama yıkılmazlar. Deprem korkusunu yenmek için lunaparklarda eğlenin" dedi.

"GÜVENLİ PARKI NASIL ANLARIZ?"

Lunapark ve tema parkta yer alan oyuncakların dünyanın en güvenli makineleri olduğuna dikkat çeken Dal, "Lunaparklar bakımlı olmak zorunda. Zaten insanlar lunaparktan içeri girdiğinde eğer ki bir bakım yaptığını gözlemleyebiliyorsa, oyuncaklar boyalıysa, temizse, oyuncakların emniyet kemerleri eksik değilse o güvenli bir parktır. Hiç korkmadan binebilirler. Lunapark oyuncakları dünyanın en güvenli makineleridir. Kaza oranı uçaktan daha az kazası olan makinelerdir. Onun için rahatlıklar lunaparklara gidip çocuklarımızı gönül rahatlığıyla eğlendirebiliriz.  Eğer merdiven altı imalat değilse ister Türkiye'de ister dünyanın neresinde olursa olsun belirli firmaların malı ise, gönül rahatlığıyla binebilirler. Oyuncaklarımızı Türkiye'de de yapsak mutlaka Alman TÜV denetiminden geçen makinelerdir" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİ ŞEY"

Özcan Dal, "Çocukların can güvenliği bizim için en önemli şeydir. Lunapark oyuncaklarımız sonsuz ömürle hesaplanması gereken makinelerdir. Önce projeler çizilir, Almanya'ya gönderilir, Almanya bunu inceler ve proje tamam derse biz bunların imalatına başlarız" dedi ve ekledi:

"Bitene kadar 4 sefer Alman mühendisleri gelir ve bunları incelerler. Kesme, ölçü, kaynak kontrolü, montaj kontrolü sonra da iş başı kontrolleri yapılır. Bu yüzden en ufak bir problem yaşanmaz. Kazalar olabilir ama bu makine kırılmasından kaynaklanmaz. Belki müşterinin dikkatsizliğinden, belki çalıştıranın dikkatsizliğinden kaynaklanabilir. Ama bu da cana kıyan bir şey değil. Bu da ne müşterinin ne de bizim canımızı yakar. Lunaparklara her yıl 400 bin kişi giriyor ancak adliyeye yansımış herhangi bir kaza yok. Çocukların yaptıklarından aileler sorumludur. Anne ve babalardan tek rica ettiğimiz şey böyle yerlere gelince çocuklarını yalnız bırakmamalarıdır. Sonrası bizim işimiz, onlar bize emanet. Çocukların oyuncağa indirme ve bindirme görevini orada çalışan arkadaşa devretmek zorundalar. Bizim boy sınırlarımız var. Bunu imalatçılar ve makine mühendisleri odası kontrol ediyor. Boy sınırı 120'den yukarı olanlar binemez, veya 90 cm'den aşağı olan binemez gibi uyarılar oluyor. Ebeveynler bu durumlarda lütfen zorlamasınlar."


- Karaköse
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Depreme dönme dolapta yakalanırsanız... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement