Depremin Ardından İlk Zil - Son Dakika
Güncel

Depremin Ardından İlk Zil

Depremin Ardından İlk Zil

Depremin vurduğu Van ve Erciş İlçe merkezinde 70 gün aradan sonra 110 bin öğrenci için bugün ilk ders zili çaldı.

02.01.2012 12:18  Güncelleme: 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Depremin vurduğu Van merkez ve Erciş İlçe merkezinde 70 gün aradan sonra 110 bin öğrenci için bugün ilk ders zili çaldı. Ancak, bazı çadır ve konteyner sınıflarda 3-5, bazılarında ise 15-20 öğrenciyle eğitime başlanırken, bazı yerlerde öğretmenlerin gelmediği görüldü. Uzun aradan sonra ilk ders gününde öğretmen ve öğrencilerin oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. Okullardaki ilk ders, 'Afet eğitimi' oldu.

Van ve Erciş'de 23 Ekim 2011'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki deprem ardından il merkezi ve Erciş İlçe merkezinde ara verilen eğitime bugün yeniden başlandı. 250 okuldan 63'nün kullanılamaz durumda olduğu Van merkez ve Erciş İlçesi'nde yetkililer, deprem öncesi durumunu muhafaza eden okulların eğitime açıldığını, eğitime açılan bu okulların da iki kez Milli Eğitim Bakanlığı, bir kez de üniversiteler tarafından incelendiğini söyledi.

110 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Yaklaşık 181 bin öğrencinin bulunduğu Van Merkez ve Erciş İlçesi'nde 71 bin öğrencinin çeşitli kentlerde eğitime başladığı, bugün de 110 bin öğrencinin ders başı yaptığı belirtildi. Kimilerinin anne ve babalarıyla kimilerinin de taşımalı sistemle geldiği konteyner ve çadır sınıflardaki öğrencilerin oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. Bazı çadır ve konteyner sınıflarda 3-5 bazılarında ise 15-20 öğrenci eğitime başladı. Bazı sınıflara ise öğretmenlerin gelmediği görüldü.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ HASRET GİDERDİ

Birçok sınıfın boş olduğu ilk ders gününde, öğretmen ve öğrenciler hasret giderdi.

Öğretmenler, öğrencilerin çoğunun şehir dışına taşındığını, kalanların yeniden derse adaptasyonlarının zaman alacağını söyledi. Bir süre konteyner ve çadır sınıflara 'Alışma dönemleri'ni olacağını belirten öğretmenler, bunun hem kendileri, hem de öğrenciler için zaman alacağını anlattı. Öğrenciler aylar sonra tekrar okullarına kavuştuklarını, arkadaş ve öğretmenleri ile tekrar bir araya gelmekten mutlu olduklarını söyledi.

VALİ KARALOĞLU DERS ZİLİ ÇALDI

Van Valisi Münir Karaloğlu, Emin Paşa İlköğretim Okulu'na gelerek eğitimi başlattı. Öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Karaloğlu, sınıfları gezerek öğrencilere hediyeler dağıttı. Vali Karaloğlu, "Öğretmenlerimiz zaten fedakarlık gösteriyordu. Şimdi bu şartlarda biraz daha fedakarlık bekliyoruz. Öğrencilerimiz okullarına kavuşmanın sevinicini yaşıyor. Şimdi biraz hızlandırılmış eğitime başlanacak. Kaybettiğimiz zamanın telafisi için, eğitim açığının giderilmesi için hızlı bir eğitim programına geçeceğiz." dedi.

Van merkez ve Erciş'in dışındaki 10 ilçede 5 Aralık, köylerde ise 26 Aralık 2011'de eğitime başlanmıştı. Sıkıntılı başlayan eğitimde öğrencilere ilk ders olarak da afet eğitimi verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Depremin Ardından İlk Zil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement