Depremin üzerinden 9 yıl geçti, acılar halen taze - Son Dakika
Güncel

Depremin üzerinden 9 yıl geçti, acılar halen taze

Depremin üzerinden 9 yıl geçti, acılar halen taze

VAN'da 9 yıl önceki 7.2 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan eşini ve kızını kaybeden Ferhat Şahiner'in (41), aradan geçen zamana rağmen acıları hala tazeliğini koruyor.

22.10.2020 11:03  Güncelleme: 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VAN'da 9 yıl önceki 7.2 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan eşini ve kızını kaybeden Ferhat Şahiner'in (41), aradan geçen zamana rağmen acıları hala tazeliğini koruyor. Şahiner, eşi Sibel ve kızı Zeynep'in bulunduğu Seyit Muhammet Kabristanı'na haftada 2 gün gidip, mezarları başında dua okuyarak, çiçek bırakıyor.

Van, 23 Ekim 2011 saat 13.41'de 7,2 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Sadece Van değil komşu iller hatta sınır ülkelerden bile hissedilen deprem, Van ve Erciş ilçesinde büyük yıkıma neden oldu. Erciş'in 3'te biri enkaza dönüşürken, kentte 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerde 644 kişi hayatını kaybetti, 2 bin kişi yaralandı ve 252 kişi de enkazdan sağ olarak çıkarıldı. KIZI ÇEKTİRMEK İSTEMİŞAradan 9 yıl geçmesine rağmen yakınlarını kaybeden depremzedelerin acıları ise ilk günkü gibi taze. Erciş ilçesinde yaşayan ve depremde eşi Sibel ve 11 yaşındaki kızı Zeynep'i kaybeden Ferhat Şahiner de onlardan biri. Depremin yaşandığı günün akşamı ailecek bir arada olduklarını anlatan Ferhat Şahiner, kızının o akşam annesine hatıra olsun diye fotoğraflarını çektirdiğini anlattı. Yaşadıkları 4 katlı binanın depremde yerle bir olduğunu ve tüm hatıraların enkaz altında kaldığını kaydeden Şahiner, artık haftanın 2 günü kızının ve eşinin mezarını ziyaret ederek teselli buluyor. 'DEMREM ANINDA İŞ YERİNDEYDİM'2 yıl önce evlenerek yeni bir yuva kuran, bu evlilikten de 1 çocuğu olan Şahiner, acıdan eksilen bir şeyin olmadığını söyledi. Erciş Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nda çalışan Şahiner, "9 yıl önce depremin olacağı sanki içimize doğmuştu. Zeynep annesine 'bir resim çek hatıra kalsın' dedi. Ailecek çektik. O fotoğrafın son olacağını hiç düşünemedik. Gece uyurken karabasanlar gördüm ve gece uyuyamadım. Deprem anında merkezde bulunan iş yerindeydim. Deprem olunca da kendimi dışarı attım. Aklıma çocuklar geldi. Koşarak hemen evin olduğu yere geldim. Maalesef 4 katlı ev komple çökmüş, eşim Sibel ve kızım Zeynep enkaz altında kalmıştı. İkisinin de cansız bedenine 3 gün sonra ulaştık. Kızım Zeynep hayatını kaybederken ilkokul 4'üncü sınıfa gidiyordu ve 11 yaşındaydı. Hayalleri vardı. Doktor olmak istiyordu, hep televizyona çıkmak isterdi. Maalesef televizyona vefat haberiyle çıktı. Çok üzgünüm. Şimdi 1 yaşında Kemal isminde bir çocuğum oldu. Toparlanmaya çalışıyorum, Acımız ilk gün gibi taze" dedi.AMCASI ZEYNEP İÇİN ŞİİR YAZDIZeynep'in amcası Burhan Şahiner ise yeğeni için yazdığı şiiri okudu. Şahiner'in, Zeynep'e yazdığı şiir şöyle:

"Ah Erciş, can Erciş, ölümün soğukluğunu sende tattım. Her ölenle öldüm bugün. Karşımda sel olsa geçit vermez dağ gibi. Boğulmaya atlamasam, cehennem gibi ateş olsa, nar olsa bir can için yanmaya atlamasam namerdim. Zeynep'im, Zeynep'im allı Zeynep'im. Toz, duman içinde kaldı Zeynep'im"


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Depremin üzerinden 9 yıl geçti, acılar halen taze - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta tespit edilen 3'ü çocuk toplam 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement