Depremle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan kişi tutuklandı - Son Dakika
3.Sayfa

Depremle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan kişi tutuklandı

Depremle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan kişi tutuklandı

İzmir'de meydana gelen depremle ilgili olumsuz paylaşımlarda bulunan bir kişi Tekirdağ'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

31.10.2020 17:16  Güncelleme: 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İzmir'de meydana gelen depremle ilgili sosyal medya hesabından olumsuz paylaşımda bulunan bir kişiyi tespit etti. İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, Çerkezköy İlçesinde yaşayan M.B.'yi yakalamak için çalışma başlattı.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Çalışmalarda gözaltına alınan M.B. hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen M.B. isimli şahıs, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EMNİYET ÇALIŞMA BAŞLATMIŞTI

Depremin ardından Emniyet, bölge halkına yönelik aşağılayıcı paylaşım yapanlar için çalışma başlattığını açıklamıştı. Yapılan açıklamada, "Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir. Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; İzmir ve çevre illerde meydana gelen deprem üzerinden bölge halkına yönelik aşağılayıcı, tahkir ve tezyif edici paylaşımlarla halkın bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine düşmanlığa ve/veya kin beslemeye alenen tahrik eden hesaplara ilişkin 'tespit' çalışmaları ivedilikle başlatılmış, tespit edilen kişiler hakkında gerekli çalışmalar yapılarak adli mercilere intikal ettirilecektir. Konunun tarafımızca hassasiyetle takip edildiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur" denilmişti.

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Depremle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan kişi tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Zar: Baska 1 derdiniz yok onu bunu tutuklayin konusma ozgurlugunuz neeeerde 15 129 Yanıtla Airport : Neyin konuşma özgürlüğü insanlar acı çekerken onlarla dalga geçme özgürlüğü mü var o kadar mı vicdansızsınız 0 0 Bölücülük hainlik konuşma degildir: Milleti bölen biz böleriz.Gitsin içerde konuşsun, bol bol vakti olsun.Münafiklar için yaşasın adalet 0 0
  • Gsli: Ülkemizde yaşanan acılar hepimizin ortak acısı olmalıdır. Biz birlikte güçlüyüz. Geçmiş olsun İzmir... 97 4 Yanıtla Fbli: Bunu bi zahmet muge anliya iletirmissin.provakator deyince aklima muge anli geliyor. 0 0 Muge vanli: Provakatorluğun kitabini muge anli van depreminde yazdi 0 0
  • KERİM: böyle adilere ibretlik cezalar verilmelidir 46 1 Yanıtla
  • Veli: Bu olay Türkiye demi oluyor 13 12 Yanıtla
  • Ali : İyi olmuş git yat senin gblere cezaevi layık 18 0 Yanıtla
  • Vatandas: Millet caniyla ugrasirken soylediklerin ne anlami var senin tofik gir iceri cikma bidaha 16 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement