Depremler Karlısu Göleti Su ve Macera Parkı'nı sessizliğe gömdü - Son Dakika
Yaşam

Depremler Karlısu Göleti Su ve Macera Parkı'nı sessizliğe gömdü

Depremler Karlısu Göleti Su ve Macera Parkı\'nı sessizliğe gömdü

Kahramanmaraş merkezli depremler, Hataylıların uğrak yerlerinden olan Karlısu Göleti Su ve Macera Parkı'nın da sessizliğe gömülmesine neden oldu. Binlerce kişiyi ağırlayan parkı bugünlerde sadece hobi amaçlı amatör balıkçılar ve sayılı kişi ziyaret ediyor.

05.06.2023 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş merkezli depremler, Hataylıların uğrak yerlerinden olan Karlısu Göleti Su ve Macera Parkı'nın da sessizliğe gömülmesine neden oldu. Binlerce kişiyi ağırlayan parkı bugünlerde sadece hobi amaçlı amatör balıkçılar ve sayılı kişi ziyaret ediyor.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler, 11 il içinde en büyük yıkımı Hatay'da yaptı. Kentte tarihi ve kültürel yapıların yanı sıra binlerce ev yıkıldı ya da ağır hasar aldı. Binlerce kişinin kentten ayrılması veya yakındaki köylere yerleşmesi nedeniyle Hataylıların özellikle hafta sonları nefes aldığı Karlısu Göleti Su ve Macera Parkı'na gelen kişi sayısı da azaldı. Bugünlerde gölete amatör balıkçılar ve etrafındaki işletmelere sayılı sayıda kişi geliyor. Depremin etkisinden kurtulmak için göle olta atan balıkçıların, tuttukları balıkları daha sonra göle geri bıraktığı görüldü.

"Herkes buradaydı"

Vakit geçirmek için göle olta atan Ahmet Pehlivan, depremi birebir yaşadığını ve birçok akrabasını depremde kaybettiğini söyledi. Parkın özellikle hafta sonu çok kalabalık olduğunu anlatan Pehlivan, "Çay yapan, mangal yapan herkes buradaydı. Şehre gitsen her yer yıkık. Gezecek yer yok, çalışacak yer yok. Biz de burada çocuklarla teselli oluyoruz. Göl üzerinde yüzme alanları ve eğlence bölümleri vardı. Çoğu gitti, yoksa yerimiz güzeldi" dedi.

Depremin ardından birçok insanın köylere doğru yerleştiğini ifade eden Emre Güvercin, "Depremde beşik gibi sallandık. Durur durmaz indik binadan, çıktık. Geldik Karlısu'da konaklıyoruz şu an. Şimdi herkes dışarıya çıktı, Antalya, İzmir gibi yerlere. Herkes bıraktı yani Hatay'ı. Ölü şehir oldu. Antakya'dan vazgeçen, Karlısu'dan da vazgeçer" diye konuştu.

Parkın özellikleri

Hatay'da ilk ve tek olma özelliğine sahip, yaklaşık 8 bin metrekare yeşil alan içerisinde, çocuk oyun alanları, piknik alanları soyunma odaları, duş kabinleri, seyir terası ve zipline eğlence merkezinin hazırlık işlemleri için kullanılacağı 2 adet zipline kulesi, çocuklar ile yetişkinlere özel 2 adet havuz, gölet içerisinde ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak imal ve monte edilmiş su kayağı, bir adet 1000 kişilik düğün salonu, gölet ve Antakya manzaralı iki adet kafeterya yer alıyor. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Depremler Karlısu Göleti Su ve Macera Parkı'nı sessizliğe gömdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı
    08:01 Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı

    Bitlis-Baykan kara yolunda meydana gelen heyelanın ardından ekiplerin çalışması sonucu yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. Heyelan sırasında yoldan geçen bir otomobildeki kişiler son anda kurtuldu. Toprak yığını ve kaya parçalarının temizlenmesinin ardından yol tekrar araç geçişlerine açıldı.

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • Siirt'in Pervari ilçesinde trafik kazası: 3 yaralı
    23:22 Siirt'in Pervari ilçesinde trafik kazası: 3 yaralı

    Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Yukarıbalcılar köyünde meydana gelen trafik kazasında araç şarampole yuvarlandı ve 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bandırma Koyunculuk Araştırma Müdürlüğü'nden Duygu Yüklü İftar Programı
    23:17 Bandırma Koyunculuk Araştırma Müdürlüğü'nden Duygu Yüklü İftar Programı

    Bandırma Koyunculuk Araştırma Müdürlüğü, çalışanları ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirdiği iftar programında bir araya geldi. Programda, çocuklara renkli uçan balonlar ve pamuk şekerler dağıtılarak minik misafirlerin yüzlerinde tebessümler oluşturuldu. İftarın ardından dualar eşliğinde bereketin paylaşıldığı anlar yaşandı. Müdür Veske, programa katılan herkese desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileterek, gelecek yıllarda da benzer etkinliklerin düzenleneceğini müjdeledi.

  • Kocasinan'da Kurusıkı Tabanca İle Oynayan Çocuklar Yaralandı
    23:11 Kocasinan'da Kurusıkı Tabanca İle Oynayan Çocuklar Yaralandı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Yavuzlar Mahallesi'nde kurusıkı tabanca ile oynayan 16 yaşındaki C.A. ve O.D., tabancanın ateş alması sonucu ellerinden yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralı çocuklar Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement