Depremzede Çocuklar Eğitime Başladı - Son Dakika
Yerel

Depremzede Çocuklar Eğitime Başladı

Mersin'in Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Doğan, Van'daki deprem nedeniyle Tarsus ilçesindeki yakınlarının yanına yerleşen ailelerin 80 çocuğunun, ilçedeki çeşitli okullarda "misafir öğrenci" olarak eğitime başladığını bildirdi.

16.11.2011 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Doğan, Van'daki deprem nedeniyle Tarsus ilçesindeki yakınlarının yanına yerleşen ailelerin 80 çocuğunun, ilçedeki çeşitli okullarda "misafir öğrenci" olarak eğitime başladığını bildirdi.

Doğan, beraberinde Milli Eğitim Şube Müdürü Zarif Fesli ile birlikte Van'da meydan gelen depremin ardından Tarsus'taki yakınlarının yanına yerleşen depremzede ailelerinin çocuklarından 4'ünün eğitime başladığı Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunu ziyaret ederek, "misafir öğrencileri" okullarındaki ilk gününde akranlarıyla tanıştırdı.

Doğan, burada yaptığı konuşmada, deprem nedeniyle aileleriyle Van'dan gelen öğrencilerin kendilerinin misafiri olduğunu, onları en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Misafir öğrencilerimize sıcak yuvalarımızı ve kucaklarımızı açıp, sıcak yüzlerimizi onlara göstereceğiz. Sakın onlara 'of' bile demeyin. Kaşınızı bile kaldırmayın. Çünkü onlar depremden geldiler, çok üzgünler. Eğitimleri aksamasın diye buraya geldiler. Onlar bizim misafirlerimiz en iyi şekilde ağırlayacağız. Her konuda onlara yardımcı olacağız."

Şimdiye kadar okullardan kendilerine bildirilen 80 öğrencinin lise ve ilköğretim okullarında eğitime başladığını belirten Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Milli Eğitim Bakanlığımızın yayınladığı genelge doğrultusunda depremzede öğrenciler, Ulusal Adres Veri Tabanındaki adres bilgilerine bakılmaksızın resmi ilköğretim okullarında misafir öğrenci olarak kabul ediliyor. Depremzede öğrencilerimiz ikamet ettikleri en yakın okulda eğitime başlıyor. Şu ana kadar 67'si ilköğretim olmak üzere 80 öğrencimiz eğitim görüyor."

Misafir Öğrencilerden 7. sınıf öğrencisi Didem Gencay, 5. sınıf öğrencileri Bayram ve Yusuf Kavak ile 3. sınıf öğrencisi Emre Kavak ise, 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Van'dan ayrılarak Tarsus'taki yakınlarının evine yerleştiklerini ifade ederek, "Deprem korkusuyla Van'da çadırda kalıyorduk. Havalar çok soğuktu ve eğitime ara verilmişti. Eğitimden geri kalmamak için yakınlarımızın yanına geldik" dediler.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Depremzede Çocuklar Eğitime Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement