Depremzede Öğrencilere Ücretsiz Dershane - Son Dakika
Yerel

Depremzede Öğrencilere Ücretsiz Dershane

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Van'daki deprem sonrası İzmir'e gelen ve bu yıl SBS ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan depremzede öğrencileri ücretsiz olarak dershaneye yerleştirdi.

27.12.2011 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Van'daki deprem sonrası İzmir'e gelen ve bu yıl SBS ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan depremzede öğrencileri ücretsiz olarak dershaneye yerleştirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'dan gelen çocukların Bergama, Urla, Konak, Karabağlar ve Buca ilçeleri başta olmak üzere İzmir'in hemen hemen tüm ilçelerinde eğitimlerini sağlık biçimde sürdürebilmeleri için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

İzmir'de 2 bin 160 depremzede öğrencinin eğitimlerine devam ettiğini kaydeden Üye, çocukların okula adaptasyonu için hazırlanan çeşitli çalışmaların da devam ettiğini söyledi. Okullardaki rehberlik servislerinin bu öğrencilerle yakından ilgilendiğini ifade eden Üye, "Eğitimleri kadar sosyal hayata uyumlarını da önemsiyoruz. O nedenle iki konuyla ilgili de çabalarımız devam ediyor" dedi.

Üye, bu yıl SBS'ye girecek olan 8. sınıf öğrencileri ile YGS ve LYS'ye hazırlanan 12. sınıf öğrencilerini, deprem sonrası kaybettikleri 1 aylık eğitim süresinin telafisi, eksik ders konularının tamamlanması ve girecekleri sınavlara daha iyi hazırlanabilmeleri için özel dershanelere yerleştirdiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Van'dan gelen çocuklarımızı İzmir'deki öğrencilerden ayrı tutmuyoruz, onlar da bizim çocuklarımız, bu ülkenin çocukları. İzmir'de son sınıftaki öğrencilere sağlanan imkanların daha fazlasını onlara sağladık. Bu yıl, hayatları için önemli sınavlara girecekler. Bu çocuklarımızın başarı grafiğini takip etmek için bir müdür yardımcısı görevlendirdim. Okul ve dershanedeki başarı durumları, notları, devamsızlık durumları gibi konuları bilgisayardan gün gün takip ediyoruz. Amacımız onların eğitimle ilgili eksiklerini en kısa zamanda gidermek ve çocukların sınava hazır olmalarını sağlamak. Her birinin durumunu sıkı sıkı takip ediyoruz. Gerek görürsek etütlere de alacağız."

-"Deprem oldu diye her şeyden vazgeçmek olmaz"-

Van'daki evi hasar gördüğü için ailesiyle İzmir'deki bir misafirhaneye yerleştirilen 12. sınıf öğrencisi Leyla Akgül, İzmir'e gelmekten memnun olduğunu, arkadaşlarının ve öğretmenlerinin kendisine her konuda yardım ettiğini belirtti.

"Deprem oldu diye her şeyden vazgeçmek olmaz" diyen Akgül, İzmir'de eğitimine devam ettiğini anlatarak, "Deprem sonrası derslerden geri kaldık. Bu bizim başarımızı etkileyecektir. Bu nedenle dershaneye başlamamız çok iyi oldu. Hafta içi okulda, hafta sonu da dershanede hem eksiklerimizi gideriyoruz, hem de sınava hazırlanıyoruz" diye konuştu.

12. sınıf öğrencisi Fırat Çiftçi de Gevaş'taki okullarının hasar görmesi nedeniyle İzmir'e geldiğini belirterek, YGS ve LYS'ye girecekleri bu yılın kendileri açısından çok önem taşıdığını, dershanenin bu nedenle kendileri için çok faydalı olacağına inandığını söyledi.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Depremzede Öğrencilere Ücretsiz Dershane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement