Depremzedeler bayrama çadırda girdi - Son Dakika
Güncel

Depremzedeler bayrama çadırda girdi

Depremzedeler bayrama çadırda girdi

Denizli'nin Bozkurt ilçesinde meydana gelen 6 büyüklüğünden depremin ardından evleri hasar alan ve oturulamayacak durumda olan vatandaşlar bayrama çadırda girdiler.

11.08.2019 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin Bozkurt ilçesinde meydana gelen 6 büyüklüğünden depremin ardından evleri hasar alan ve oturulamayacak durumda olan vatandaşlar bayrama çadırda girdiler. Buruk bir bayram sevinci yaşayan depremzedeler zorlu çadır koşullarına her şeye rağmen hayata tutunmaya çalışıyorlar.

Geçtiğimiz 8 Ağustos Perşembe günü merkez üssü Bozkurt olan 6 büyüklüğündeki depremde Çardak ve Baklan ilçeleri de etkilendi. Depremde evleri ağır ve orta hasarlı olan vatandaşların evlerine girmelerine izin verilmez, evleri oturulamayacak durumda olan ya da deprem korkusunu yaşayan vatandaşlar için çadırlar kuruldu. Evleri ağır hasarlı olduğu için çadır kentte kalan ailelerden birisi de Turan ailesi oldu. Çocuklarında omurilik tümörü hastalığı bulunan ve bu yüzden zorlu bir hayatları olan Turan ailesi şimdi de deprem ile mücadele ediyor. Depremzede aileler bayram sabahının kahvaltısını da yine çadır kentte buldukları gölgelik alanda kurdukları sofralarda Türk Kızılay'ının dağıttığı kahvaltılıklar ile yaptılar.

Çadır kentte kalan ailelerin zor durumuna kayıtsız kalmayan bölge halkı ise Türk-İslam kültürünün en önemli özelliklerinden biri olan paylaşma ve dayanışma örneğini depremde de gösterdi. Evleri zarar görmeyen vatandaşlardan bir çoğu bugün kestikleri kurbanların etlerinden çadır kente getirerek dağıttı. Vatandaşlar çadırlarda kalan ailelerin çocuklarını da verdikleri harçlıklar ile sevindirdi.

"Bugün bayram dayanışmaya daha çok ihtiyacımız var"

Turan ailesini ziyaret ederek kurban etini paylaşan Ömür Bektaş, depremde ilçede olmadıklarını ancak depremi duyduktan sonra tatillerini yarıda keserek ilçeye geldiklerini söyledi. Can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu söyleyen Bektaş, "Biz zor durumda olan bu ailemize elimizden geldiği kadar yardım ediyoruz. Bayramlar birlik ve beraberlikler için var ve insanları mutlu etmek için var. Bugün bayram dayanışmaya daha çok ihtiyacımız var, birlikte olmaya daha çok ihtiyacımız var" diye konuştu.

"Buruk bir bayram yaşıyoruz"

Çadırda kalan Hüseyin Turan ise depremde çok korktuklarını ve evlerinin girilecek durumda olmadığı için çadırda kaldıklarını dile getirdi. Depremin kendilerini olumsuz yönde etkilediğini ve çadırda kaldıkları için ilk defa buruk bir bayram yaşadıklarını aktaran Turan, "İnsanlar sağ olsun geldiler, bizlerle bayramlaştı. Birlik beraberlik içinde bir bayram geçirdik" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Depremzedeler bayrama çadırda girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Boğazı'nda 'Sea Turtle' isimli kargo gemisi emniyetli bölgeye alındı
    02:12 İstanbul Boğazı'nda 'Sea Turtle' isimli kargo gemisi emniyetli bölgeye alındı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 'Sea Turtle' isimli kargo gemisinin İstanbul Boğazı'nda dümen arızası nedeniyle emniyetli bir bölgeye alındığını ve gemi trafiğinin açıldığını duyurdu.

  • Nazilli'de motosiklet kazası: Bir kişi hayatını kaybetti
    02:11 Nazilli'de motosiklet kazası: Bir kişi hayatını kaybetti

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, motosiklet sürücüsü Rıfat Emre Hazan hayatını kaybetti. Hazan'ın kullandığı motosiklet, bir otomobille çarpıştıktan sonra yola savruldu ve yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi, ancak yapılan müdahale sonucunda Hazan kurtarılamadı. Otomobil sürücüsü ise ifade vermek üzere emniyete götürüldü.

  • Adıyaman'da İnşaat İşçilerinin Kaldığı Konteynerlerde Çıkan Yangın Söndürüldü
    02:03 Adıyaman'da İnşaat İşçilerinin Kaldığı Konteynerlerde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Adıyaman'ın İndere köyü yakınındaki şantiyede işçilerin kaldığı konteynerde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sırasında işçiler hızlı bir şekilde tahliye edilirken, herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadı. Vali Osman Varol, yangının çatıdaki elektrikten kaynaklandığını belirtirken, işçilerin diğer yatakhanelere yerleştirildiğini açıkladı. Olay yerine gelen AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış ve diğer yetkililer de incelemede bulundu.

  • İşçilerin kaldığı konteyner yatakhane alevlere teslim oldu
    01:59 İşçilerin kaldığı konteyner yatakhane alevlere teslim oldu

    Adıyaman'da kalıcı konutların yapıldığı bölgede işçilerin kaldığı konteyner yatakhanede çıkan yangın devam ediyor. Yangın sırasında içeride bulunan işçiler kendilerini dışarıya atarken, itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu İftar Programına Katıldı
    01:50 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu İftar Programına Katıldı

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler'in Çeştepe Mahallesi'nde düzenlenen iftara katıldı. Çerçioğlu'na CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ve CHP Efeler Belediye başkan adayı Anıl Yetişkin eşlik etti.

  • Ankara'da bugün düzenlenecek 'Açık Yer Toplantısı' nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak
    01:49 Ankara'da bugün düzenlenecek 'Açık Yer Toplantısı' nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak

    Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bugün Keçiören ilçesinde düzenlenecek olan 'Açık Yer Toplantısı' nedeniyle saat 12.00'den itibaren etkinlik sona erene kadar, Anavatan Caddesi'nin Kızlarpınarı Caddesi, Özyurt Caddesi ve Gülbaba Caddesi keşişimi ile buraya açılan sokaklar araç trafiğine kapatılacak.

  • Seyir halindeyken yanan tır küle döndü
    01:47 Seyir halindeyken yanan tır küle döndü

    Sakarya'nın Pamukova ilçesinde seyir halinde olan bir tırın elektrik arızası sonucu çıkan yangın sonucunda tırın kupası kullanılamaz hale geldi. Sürücü olayı yara almadan atlattı ve durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yangın sebebiyle bölgede trafik yoğunluğu oluştu ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Dörtyol'da çocuklar Süleymaniye Camisi'nde eğlenceli vakit geçiriyor
    01:41 Dörtyol'da çocuklar Süleymaniye Camisi'nde eğlenceli vakit geçiriyor

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde aileleriyle teravih namazına gelen çocuklar, oyuncaklar ve süslemelerle donatılan Süleymaniye Camisi'nde hem oynayıp eğlenceli vakit geçiriyor hem de ramazanın manevi atmosferini soluyor. İftar sonrası aileleriyle camiye teravih namazı için gelen çocuklar, her akşam ilçe müftülüğü ile Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezi lider ve gönüllü gençleri öncülüğünde düzenlenen etkinliklere katılıyor. Etkinliklerde çocuklara cami ve Kur'an-ı Kerim sevgisi aşılanması hedefleniyor. Dörtyol Müftüsü Kazım Ural, etkinlikte her gün yüzlerce çocuğun bir araya geldiğini belirterek, çocukların etkinlikler sayesinde camide daha fazla zaman geçirdiklerini ve geleceğin mimarı olan gençlerin hem camiye hem de cemaate alışma noktasında çalışmaların devam ettiğini ifade etti.


Advertisement