İranlı Sporcu Depremzedelere Yardım İçin Madalyasını Açık Artırmaya Çıkardı - Son Dakika
Spor

İranlı Sporcu Depremzedelere Yardım İçin Madalyasını Açık Artırmaya Çıkardı

İranlı olimpiyat şampiyonu Kianoush Rostami, ülkesinde yaşanan deprem sonrası halkına destek olmak için madalyasını açık artırmayla satışa çıkardı.

16.11.2017 14:23  Güncelleme: 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rio 2016 erkekler 85 kilo halterde olimpiyat şampiyonluğuna ulaşan İranlı Kianoush Rostami, oldukça anlamlı bir girişime imza attı.

Kişisel Instagram sayfasından bir paylaşımda bulunan Rostami, geçtiğimiz günlerde İran- Irak sınırında gerçekleşen ve 7.3 şiddetindeki depremden etkilenenlere yardım etmek amacıyla, Rio 2016'da kazandığı altın madalyayı açık artırmayla satışa çıkardığını duyurdu.

"MADALYAYI ASIL SAHİPLERİNE, HALKIMA GERİ VERİYORUM"

Aynı zamanda evinin bulunduğu Kirmanşah'ın depremden en yoğun etkilenen şehirlerden biri olduğunu hatırlatan şampiyon halterci, yaptığı paylaşımın altına "Rio 2016'da kazandığım altın madalyayı asıl sahiplerine, yani halkıma geri veriyorum. Açık artırmadan elde edilecek gelirin tamamı, depremzedelere yardım için kullanılacaktır." notunu düştü.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Rostami'nin bu anlamlı eylemi sosyal medyada büyük ilgi görürken, Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nda kadınlar 10 metre havalı tabanca ve karışık 50 metre tabanca müsabakalarının şampiyon ismi Sareh Javanmardi de kampanyaya destek vererek madalyalarını satışa çıkardığını açıkladı.

İRAN'IN EN GOLCÜ FUTBOLCUSU DA DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ UZATTI

İran futbolunun sembol isimlerinden ve ülke tarihinin en golcü ismi olan 48 yaşındaki Ali Daei ise depremzedelere yardım için özel bir banka hesabı açtığını duyurarak tüm İranlıları bağışta bulunmaya çağırdı.

Geçtiğimiz pazar gecesi yaşanan ve 400'ü aşkın insanın ölümüne sebep olan depremden yaklaşık 10.000 kişinin etkilendiği ve yüzlerce evin yıkıldığı belirtiliyor.

İranlı Sporcu Depremzedelere Yardım İçin Madalyasını Açık Artırmaya Çıkardı
Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor İranlı Sporcu Depremzedelere Yardım İçin Madalyasını Açık Artırmaya Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement