Depremzedelerin Kayak Keyfi - Son Dakika
Yerel

Depremzedelerin Kayak Keyfi

Van'da kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı Abalı Kayak Merkezi'ne akın eden vatandaşlar, çocuklarıyla kayak yaparak, deprem stresinden uzaklaşmaya çalıştı.

22.01.2012 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı Abalı Kayak Merkezi'ne akın eden vatandaşlar, çocuklarıyla kayak yaparak, deprem stresinden uzaklaşmaya çalıştı.

Van'da hafta içinde etkili olan kar yağışından sonra Abalı Kayak Merkezi sezonu açtı. Kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki kayak merkezinde kar kalınlığı 80 metreye ulaştı. Buraya akın eden depremzede vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte kayak yaptı. Depremden bu yana çadırlarda soğuklarla mücadele ederek zor günler yaşayan çocuklar, kayak yaparak büyük keyif yaşadı.

Kayak merkezinde depremzedelerin kayak sevincine ortak olan Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, Van'ın yaşadığı deprem afetinden sonra artık normalleşme sürecine girmeye başladığını belirtti.

Afetin insanlar üzerindeki etkilerini giderme noktasında özellikle Abalı Kayak Merkezi'nin önemli bir görev üstleneceğini bildiren Güni, hafta içindeki kar yağışının ardından kayak merkezinde kar kalınlığının 1 metreye yaklaştığını kaydetti.

Kaymakam Güni, kayak merkezinin faaliyete geçmesini büyük bir istekle beklediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Biz de kayak merkezimizin faaliyete geçmesi için kar yağışını bekliyorduk. Çadır ve konteyner kentlerde kalan vatandaşlarımızla ilgili planlamalarımız var. İnşallah hafta içinden itibaren orada kalan çocuklarımızı, ailelerimizi toplu halde buraya getirip burada kayak sporu ile buluşturmak istiyoruz. Burası artık Van'daki depremzede vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın sosyalleşme alanı. Buranın, oradaki psikolojik atmosferden kurtuldukları bir yaşam alanı olmasını istiyoruz."

Kayak yapmaya gelen vatandaşlar da pazar gününü fırsat bilerek çocuklarıyla buraya geldiklerini, az da olsa deprem atmosferinden kurtulduklarını ifade etti.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Depremzedelerin Kayak Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement