Derbent Mezarlığının Yolları Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Derbent Mezarlığının Yolları Düzenlendi

Derbent Mezarlığının Yolları Düzenlendi

Niğde Belediye Başkanlığı tarafından Derbent Mezarlığının yollarının yeniden düzenlenmesi amacıyla başlayan çalışmalar tamamlandı.

02.08.2012 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Belediye Başkanlığı tarafından Derbent Mezarlığının yollarının yeniden düzenlenmesi amacıyla başlayan çalışmalar tamamlandı.

Düzgün bir yolu olmayan ve vatandaşların kabir ziyaretini zorlaştıran engeller ortadan kaldırılarak, mezarlık içerisindeki toprak yollar kilitli parke ile döşendi. Yapılan çalışmalar kapsamında Derbent Mezarlığında çevre duvarı ve yeni bir giriş kapısı daha oluşturuldu.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Akdoğan, "Geçmişimize saygı ve geçmişimizi unutmama adına şehir mezarlığında düzenleme çalışması yaptık. Derbent Mezarlığı'nda Niğde'de yaşayan tüm insanların mutlaka bir yakını vardır. Derbent Mezarlığı'nın ana yolların ve tüm patika yolların kilitli taş döşenmesi çevre düzenlemesi ve giriş kapıları yenilenmesi noktasında çalışma yaptık. Derbent Mezarlığında, Niğde Belediyesi'ne yaklaşık 500 bin lira maliyeti olan bir çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Derbent Mezarlığı'nı da son derece modern hale getirmiş oluyoruz. Bunun yanı sıra Niğde'mizde, başta Kesikbaş Türbesi olmak üzere Şeyh Bedrettin ve Esenbey Türbesi'nin çevre düzenlemesini gerçekleştirdik." dedi.

Yaya kaldırım çalışmalarının son hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Akdoğan, "Niğde'mizin birçok caddesinde, birçok sokağında en az 10 tane ayrı ekip kurarak Eski Saray Mahallesi başta olmak üzere birçok yerde kaldırım ve bordür çalışması hızlı bir şekilde devam ediyor. Görüldüğü üzere Niğde'mizin her bir köşesinde çalışma var. Bir başka çalışmamızda yine Niğde'miz de bir hayvan pazarı yoktu. Yeri vardı ama yapılı bir hayvan pazarı yoktu. Çalışmalarımız doğrultusunda yeni bir hayvan pazarı inşaatımız başladı. İnşaat şunda her gün bir merhale ilerliyor. Buranın da Niğdeli hemşerilerimize hayırlı olmasını dilerken Kurban Bayramı'nda yeni hayvan pazarında vatandaşlarımız hayvan alım satımını yapacaklar. Yine birinci sınıf mezbaha yapım işlemi şu anda başladı. Bunun da başta kasaplarımıza, Niğdeli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Derbent Mezarlığının Yolları Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement