Derbi Maçın Ardından - Son Dakika
Spor

Derbi Maçın Ardından

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'ı 2-0 yenerek, liderliğe yükselmelerinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

05.05.2019 23:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'ı 2-0 yenerek, liderliğe yükselmelerinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan tecrübeli teknik adam, Beşiktaş'a karşı gerektiği gibi oynayarak sonuca gittiklerini dile getirdi.

Terim, maça iyi başladıklarını belirterek, "Kaptırdığımız toplarda 8-10 dakikalık bölümde sıkıntı yaşadık ama ondan sonra daha çok topa sahip olduk. Kaptırdığımız toplar dışında hiçbir tehlike yaşamadık. Maçta 2-0'dan sonra rakibimiz de şampiyonluğa oynayan bir takım olduğu için risk aldı. Risk aldıkça bizim de her çıkışımız pozisyon oldu. Bulduğumuz pozisyonları sonuçlandıramadık, daha da goller atabilirdik. Oyunun bir bölümü bazen kalite, bir bölümü de mücadele ister. Gerektiği gibi oynadıkları ve 3 puan aldıkları için oyuncularımı kutluyorum." diye konuştu.

Karşılaşmadaki tartışmalı taç pozisyonuyla ilgili soruya Terim, "Taç pozisyonunda Caner'in ayağına değiyor. Orada taç bizim. Orada bir sıkıntımız yok. İstediğimiz gibi çabuk başlarız." cevabını verdi.

"Hak ettiğimiz ödülleri 3 maç sonra almak istiyoruz"

Tecrübeli teknik adam, Süper Lig'in 24. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 1-1 berabere kalıp, o zaman lider olan Medipol Başakşehir'in 8 puan gerisine kaldıkları dönemde söylediği "8 puan da kapınır, 18 puan da " şeklindeki ifadenin belirtilmesi üzerine, şunları kaydetti:

"Ben yaptığım işe inanıyorum. Kendi camiamı ve kulübümü iyi tanıyorum. Taraftarlarımız takımla birleştiği zaman burada herkes zorlanabilir. Oyuncularıma inanıyorum, Türkiye ligini iyi tanıyorum. Kaybettiğinizde değil, vazgeçtiğinizde yenilirsiniz. Ben vazgeçmiyorum, kaybettiğimde de tebrik ediyorum. 'Biz bu işi kaybettik' demek benim hiç tarzım değil. Ben, bana yabancı bir şey söylemedim. Çok şükür, Allah da bizi mahçup etmedi, inşallah etmez de. Çünkü bu iş öyle bir iştir ki davranışınız, duruşunuz ve konuşmanız otomatik olarak karşıya geçer. Bunların hiçbirini de samimiyetsiz yapamazsınız. Oyuncu, taraftar ve camia çok zekidir. Sezonun bitmesine 3 hafta kala lider olmak güzel bir şey. İnşallah bunu da sonuna kadar götürürüz. Açıkçası hak ettiğimiz ödülleri 3 maç sonra almak istiyoruz."

Fatih Terim, Süper Lig'de bu sezon deplasman maçlarında yaşadıkları sıkıntıya yönelik soruyu, "Evet bu sezon deplasman ve içerdeki maçlar farklı gibi görünüyor. Bu, bir zaman meselesi. Hatılıyorum da 1996-2000 yıllarında da ufak bir sıkıntı yaşamıştık. Sonra çim, saha, stat, hiçbir yer fark etmemişti. İnşallah bu sıkıntıyı kalan iki deplasmanımızda yaşamayız. Çünkü artık bir yere getirdik. Bugünkü galibiyet bize sadece liderliği değil, bazı kredileri de getirdi. Bu galibiyet, elbette istemeyiz ama olası herhangi bir sıkıntıyı içerdeki maçta onu telafi etme imkanını getirdi." şeklinde yanıtladı.

Fatih Terim, yayıncı kuruluş olan beIN Sports ve Türkiye Futbol Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği "Futbolun Süperleri" ödül töreninde Galatasaray'dan kimseye ödül verilmemesiyle ilgili şunları şöyledi:

"Ödül almak için daha çok çalışacağız. Oyuncular bana söz verdiler, daha çok çalışacaklar. Biz, bizim için önemli olan, hak ettiğimiz ödüllere doğru gidiyoruz. Allah bize o ödülleri nasip etsin. Bugün 52 bine yakın taraftar vardı. Stat rekoru kırılmış. Derbiyi kazanmak ve lider olmak çok güzel. Galatasaraylılar için çok güzel bir akşam. Taraftarlarımıza buradan sonsuz teşekkür ediyorum. Bizim onlara ihtiyacımız var, onların da başarılarımızla övünmeye ihtiyaçları var. Çok güzel bir geceydi. Liderlik hayırlı olsun. İnşallah sonunu da böyle getiririz."

"Ndiaye önemli bir oyuncumuz"

Fatih Terim, karşılaşmanın kadrosuna almadığı Badou Ndiaye'nin kendileri için önemli önemli bir futbolcu olduğunu vurgulayarak, "Yabancı sınırlaması nedeniyle Ndiaye kadroda yer almadı. Ndiaye gelecek hafta faydalanacağımız, bizim için önemli bir oyuncu. Böyle bir karar verdim. Özel işleri nedeniyle İngiltere'ye gidip geldiği için biraz da dinlenmiş oldu. Taktik icabı bugün onu oynatmadık. Ndiaye sezon sonuna kadar faydalanacağımız, hatta bir sene sonrası için düşüneceğimiz önemli bir oyuncumuz." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada etkili bir performans sergileyen ve bir de gol atan Fernando Reges'in orta sahanın her bölümünde oynayabildiğini aktaran Terim, "Fernando son zamanlarda çok iyi ve diri durumda. Zaten futbolculuğuna söylenecek bir şey yok. Fiziği de yerinde oldu mu bizim için vazgeçilmez bir oyuncu oluyor." şeklinde görüş belirtti.

Terim, bu sezon sakatlıklar ve cezalar nedeniyle çok sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, "Nitekim gene bir oyuncumuz cezalı oldu. Gelecek maçta Belhanda yok. Hakem de haklıydı. Hakemlerle ilgili her zaman bir şeyler söylüyoruz, hepsini tebrik ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Derbi Maçın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.


Advertisement