Dereköy Sınır Kapısı Tır Trafiğine Açılacak - Son Dakika
Güncel

Dereköy Sınır Kapısı Tır Trafiğine Açılacak

Dereköy Sınır Kapısı Tır Trafiğine Açılacak

İstanbu-Edirne TEM otoyolu Babaeski çıkışından itibaren yaklaşık 70 kilometre mesafedeki Dereköy (Aziziye) Sınır Kapısı’nın, en kısa sürede TIR trafiğine açılacağı bildirildi.

20.10.2015 03:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbu-Edirne TEM otoyolu Babaeski çıkışından itibaren yaklaşık 70 kilometre mesafedeki Dereköy (Aziziye) Sınır Kapısı'nın, en kısa sürede TIR trafiğine açılacağı bildirildi.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Jandarma Alay Komutanı Albay Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziya Eser, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş ve beraberindeki heyet, Dereköy Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Vali Esengül Civelek ve beraberindeki heyet, Dereköy Sınır Kapısı'nın en kısa zamanda TIR Trafiğine açılması için gerekli çalışmaları başlattı.

Beraberindeki heyetle birlikte incelemelerde bulunan Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Dereköy Sınır Kapısı'nın 2016'da TIR trafiğine açılmasını hedeflediklerini bildirdi. Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nın 2016 yılında TIR geçişlerine açılmasıyla Kırklareli'ne katma değer sağlayacağını vurgulayan Vali Esengül Civelek, restorasyon için gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade etti.

İstanbu Edirne TEM otoyolu Babaeski çıkışından itibaren yaklaşık 70 kilometre mesafedeki Dereköy Sınır Kapısı'nın TIR trafiğine açılması ve Bulgaristan'ın ilk yerleşim birimi Malko Tırnovo arasında kalan yolun yapılmasıyla birlikte Varna, Burgas ve Romanya'nın Köstence başta olmak üzere birçok kentine ulaşım daha da kısalacak. Moldovya ve Ukranya'ya karayoluyla yük taşımacılı mesafesi kısalacak ve taşımacılık şirketlerinin tercih edeceği sınır kapısı olacak.

ÇALIŞMALAR 100 MİLYON TL'YE MAL OLACAK

Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş. tarafından yap-işlet-devret modeliyle yenilenecek Dereköy (Aziziye) Sınır Kapısı'nın 100 dönüm alan üzerine kurulması planlanıyor. Yaklaşık 100 milyon liraya mal olacak yenileme çalışmalarının tamamının kısa süre içerisinde tamamlanmasıyla sınır kapısının 2016 yılında TIR geçişlerine açılması hedefleniyor.

Dereköy Sınır Kapısı'nda yapılacak yenileme çalışmalarıyla, x-ray cihazlı, 3 giriş ve 3 çıkışlı olacağı, restoran, konaklama yeri, dinlenme alanı ve free shop gibi sosyal alanların yapılacağı belirtildi.

Sınır kapısının yenilenmesinin ardından, Demircihali-Aziziye arasına duble yol yapılması halinde daha çok Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş çıkış yapan yerli ve yabancı turistlerin bir kısmının da Dereköy Sınır Kapısı'nı tercih etmeleri bekleniyor. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dereköy Sınır Kapısı Tır Trafiğine Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement