Derik'te Eğitime Katkı, Şehit Kaymakam Safitürk'e Vefa - Son Dakika
Güncel

Derik'te Eğitime Katkı, Şehit Kaymakam Safitürk'e Vefa

- MARDİN'in Derik İlçesi'nde şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün anısına yaptırılan iki okul, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

11.11.2017 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- MARDİN'in Derik İlçesi'nde şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün anısına yaptırılan iki okul, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Özel uçakla geldikleri Mardin Havalimanı'ndan helikopterle Derik İlçesi'ne geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ilk olarak Tacirler Camii'nde şehit kaymakam Safitürk için okutulan mevlit programına katıldı. Cami çıkışında dağıtılan irmik helva tatlısından yiyen 3 bakan, daha sonra birlikte yaya olarak esnafı selamlayarak tamamlanan okulların olduğu mahalleye geçti. AYAYDIN: ŞEHİT KAYMAKAMIN İSTEĞİ ÜZERİNE BU OKULU YAPTIK

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün isteği üzerine Aydın Ayaydın'ın babası adına yaptırdığı Mehmet Ayaydın Okulu'nun açılış töreni yapıldı. Açılın öncesi Kuran-ı Kerim okutuldu, saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Ayaydın ailesi adına, İstanbul eski Milletvekili Prof. Dr.Aydın Ayaydın yaptı. Prof.Dr. Ayaydın, şöyle dedi:

"Bugün açılışını yapacağımız 24 derslik bu okulun yerinde yıllar önce 6 derslik küçücük bir ilkokul vardı. Biz 6 kardeş te bu İlk okulda eğitim gördük. Ancak, nüfusu ve dolayısıyla öğrencisi artan Derik'jn bu mahallesinin ihtiyacını karşılayamıyordu, Derik Kaymakamlığı, bu okulun yerine 24 derslik bir okul yaptırmamızı teklif edince, Ayaydın ailesi olarak hemen kabul ettik. 4 ay gibi kısa bir sürede de bitirip, Milli Eğitim Bakanlığı'na devrettik. Bu okulun yapımında en büyük emeği geçen kişi Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'tür. İnşaatın ilk gününden bitimine kadar geçen sürede şehit Kaymakam Safitürk, hemen hemen her gün inşaatın başında proje sorumlusu gibi mesai harcayıp, inşaatın gidişatı hakkında beni bilgilendiriyordu. Çok büyük emeği geçti. Kendisini burada rahmetle anıyorum. Bu okulda ilk görev yapan öğretmenlerden biri de Şehit Kaymakam Safitürk'ün eşi Ayşegül Safitürk'tü. Sevgili öğrenciler; Yıllar önce ben de sizin gibi Derik'te doğdum ve bu okulda okudum. Türkiye'nin en önemli kurumlarının başına geldim. Türkiye'nın en büyük üniversitelerin birinde doçent ve profesör oldum. Türkiye'nin ilk Bankalar Birliği Başkanı ve ilk Rekabet Kurulu Başkanı oldum. İki dönem TBMM'de milletvekili olarak ülkeme hizmet ettim. Bu görevlere gelirken hiçbir engel görmedim ve ayırımcılığa uğramadım. Bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak her türlü görevlerde bulundum. İnanıyor ve umuyorum ki, yarın da sizler benim gibi Türkiye Cumhuriyeti'nde çok önemli görevler üstlenecek ve Onurla taşıyacağınız bu ülkenin bir ferdi olarak önemli görevlerde bulunacaksınız."

"BU BAHÇEDEN MİLLİ ŞAMPİYONLAR ÇIKSIN İSTİYORUZ"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da yaptığı konuşmada, Ayaydın Ailesi'ne teşekkür etti. Bakan Bak, "Buralarda yetişen güzel insanlar, bakın burada okuyan değerli hocamız Aydın Ayaydın bey bu okulda okumuş. Kendisinin dediği gibi devlette önemli kademelerde görevler almış. Gelmiş kendi ilçesine bu güzel okulu yaptırmış. Çok güzel bir olay. Bizim bu tip yatırımlara, bu tip heyecanlara desteklere ihtiyacımız var. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bölgemize ve Türkiyemiz'in her yanına spor alanları yapıyoruz. Salonlar yapıyoruz, yüzme havuzları, gençlik merkezleri yapıyoruz. Gençlerimizin spor sahalarında salonlarda olmalarını istiyoruz. Gençlerimizin içerisinden bu bahçeden koşan buradaki salonda spor yapan havuzda yüzen gençlerimizin de Avrupa dünya ve olimpiyat şampiyonu olmasını istiyoruz. Ülkemizin bayrağını göklere çıkarmasını istiyoruz. İstiklal Marşımız'ın okunmasını istiyoruz" diye konuştu.

"BURAYA YAS TUTMAYA GELMEDİK"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı konuşmada, şehit Kaymakam Safitürk'ün taziyenin yıldönümüne denk gelen bu tarihte Derik'e yas tutmaya gelmediklerini anlattı. Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"Belki bir taziyenin yıldönümü için buradayız. Ama biz buraya yas tutmaya gelmedik. Tam da ülkemizi hain eylemleri ile hedeflerinden uzaklaştırmaya çalışanlara karşı verilebilecek en güzel bir cevapla; eğitimle, okulla, kardeşlikle, birlikle ve beraberlikle buraya geldik. Buraya kayyum atanması ile beraber, buraya yapılan hizmetlerin bedeli 150 milyon liradır. Çok net ve açık söylüyorum. Eğer bu 150 milyon lira çocuklarımızın parklarına, voleybol, futbol, basketbol sahalarına, 210 kilometre yola, 110 bin metrekare parke taşına, kadın geliştirme merkezlerine gitmemiş, hizmetlere dönüşmemiş olsa, teröre kurşun olarak gidecek ve bu ülkemin insanlığının, birliğinin, beraberliğinin ortadan kalkmasına sebebiyet teşkil etmiş olacaktı. Allah, sizden razı olsun. Sizlere müteşekkiriz. sizlere minnettarız ki böyle bir anlayışı kucaklayıp destek verdiniz."

"EĞİTİM KALİTESİNİ YÜKSELTYORUZ"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da, Aydın Ayaydın ve ailesine teşekkür ederek, "Aydın Ayaydın ve kardeşlerine; babalarının adını yaşattıkları için, içlerinden çıktıkları topluma eğitim alanında yapılabilecek en büyük hizmeti yerine getirdikleri için huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Mehmet Ayaydın adı Derik'te ilelebet yaşayacaktır. Nice Aydın Ayaydınlar bu okuldan mezun olacak. Türkiye'nin yarınlarına imza atacak idareciler çıkacak bu okuldan. Bu; Türkiye'de fırsat eşitliliğinin olduğunun en büyük göstergelerinden birdir. Derik'ten çıkıp milletvekili olursunuz. Derik'ten çıkıp Bankalar Birliği Başkanı olursunuz Derik'ten çıkıp Rekabet Kurulu Başkanı olursunuz, Cenab-ı Allah'a hamdolsun Türkiye iyi bir yolda gidiyor. Türkiye'nin yarının aydınlık kılmanın yolu eğitimi daha iyi kılmaktan geçiyor. Türkye'nin eğitimi bugün çok iyi bir yolda ilerliyor, eğitim kalitesini artırıyoruz. eğitimde fırsat eşitliliğini de sağlıyoruz" diye konuştu.

3 BAKAN BİRLİKTE KURDELA KESTİ

Daha sonra programda AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile Mardin Valisi Mustafa Yaman da birer kısa konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından hayırsever Prof.Dr. Aydın Ayaydın'a okulun fotoğrafının olduğu bir tablo hediye etti. Törenden sonra 3 bakan beraberindekiler ile birlikte okulun açılış kurdelesini kesti. ŞEHİT KAYMAKAMIN ADINI TAŞIYAN OKUL DA AÇILDI

Okulda öğrencilerin eğitim gördüğü sınıfıları gezen bakanlar, öğrencilerle sohbet etti. Bakanlar, daha sonra öğretmenler odasına geçerek buradaki öğretmenlerle bir süre görüştü. Öğretmenlerle toplu fotoğraf çektiren 3 bakan ve beraberindekiler, daha sonra hayırsever işadamı 22'inci dönem Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez tarafından yaptırılan Şehit Kaymakam Fatih Safitürk Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katıldı.

Burada düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan ve şehit kaymakamın babası Asim Safitürk de video konferans ile bağlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlardan Derik'in ihtiyaçlarını gidermesini isteyerek Derikliler'e şehit kaymakamın mirasına sahip çıktıkları için teşekkür etti. - Derikmardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Derik'te Eğitime Katkı, Şehit Kaymakam Safitürk'e Vefa - Son Dakika

  • EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti
    18:35 EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti

    EMS Yapı Sivasspor, milli arada TFF 3. Lig takımlarından Sivas Dört Eylül Futbol AŞ ile yaptığı hazırlık maçını 3-0 kazandı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un sahaya sürdüğü ilk 11, Emre Gökay, N'Jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle galibiyeti elde etti.

  • İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: O İş Bitti Kardeş... Bir Kişi Çıktı, 'Ekonomiyi Ben Bilirim' Dedi, O Gün Yandık İşte
    18:35 İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: O İş Bitti Kardeş... Bir Kişi Çıktı, 'Ekonomiyi Ben Bilirim' Dedi, O Gün Yandık İşte

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önce Çatalca’nın köylerini ziyaret etti, sonra Cumhuriyet Meydanı’nda halkla buluştu. Cumhuriyet rejiminde yöneticilerin vatandaşa had bildiremeyeceğini vurgulayan İmamoğlu, "Cumhuriyette yönetici, vatandaşına bakarken haddini bilecek haddini. Öyle oy verenmiş, oy vermeyenmiş… Yok, o devir bitti. Öyle mülk sahibi falan yok. Mülk sahibi, 86 milyon yurttaş. Onun için, ‘Ben karar verdim, olacak!’ O iş bitti kardeş. Kanal İstanbul gibi felaket projelerine nasıl ‘dur’ dediysek, ‘dur’ demeye devam edeceğiz. Asla izin vermeyeceğiz” dedi. İmamoğlu, iktidarın ekonomi karnesini değerlendirirken de "Bir kişi çıktı, ‘Ekonomiyi ben bilirim’ dedi; yandık. ‘Ben ekonomistim’ dedi mi? Dedi. O gün yandık işte. Ekonomi yüzümüze bir daha gülmedi... Yakında enflasyonu suçlarsa, şaşırmayın. ‘Bütün suç enflasyonda’ derse, şaşırmayın" diye konuştu.

  • Hepsiburada'dan Samsung Galaxy A55 ve A35 için 3 Taksit Fırsatı!
    18:34 Hepsiburada'dan Samsung Galaxy A55 ve A35 için 3 Taksit Fırsatı!

    Hepsiburada, Samsung'un en yeni Galaxy A Serisi akıllı telefonları olan Galaxy A55 ve A35'i cazip bir teklifle sunuyor. Galaxy A55'in yüksek çözünürlüklü kamera ve Nightography özelliği ile gece bile kaliteli fotoğraflar çekme imkanı sunarken, Galaxy A35 AI destekli kamera özellikleri ve üstün video kayıt kapasiteleri ile sosyal medyada paylaşımlarınızı bir sonraki seviyeye taşıyor. Her iki model de geniş depolama seçenekleri, güçlü işlemciler ve 5G bağlantı hızı ile teknoloji severlerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu cihazlar Hepsiburada üzerinden 3 taksit imkanı ile satışa sunuluyor, bu da teknoloji severler için kaçırılmayacak bir fırsat.

  • Adana'da Sinem Apartmanı Davası Devam Ediyor
    18:34 Adana'da Sinem Apartmanı Davası Devam Ediyor

    Adana'da, Sinem Apartmanı'nın 6 Şubat 2023'teki depremde yıkılmasına ilişkin dava kapsamında tutuklu müteahhit Ekrem Naci Sönmez ve tutuksuz Hüseyin Zati Yıldırım ile ortağı avukat Ömer Faruk Gerger ve teknik uygulama sorumlusu inşaat mühendisi Belma Çıngıloğlu'nun yargılanmasına devam edildi.

  • Take-Two, Borderlands yapımcısı Gearbox'u satın aldı
    18:33 Take-Two, Borderlands yapımcısı Gearbox'u satın aldı

    Take-Two, GTA yapımcısı Rockstar'ın ana şirketi olarak bilinen bir oyun firmasıdır. Şimdi de Embracer Group'tan Borderlands yapımcısı Gearbox stüdyosunu 460 milyon dolara satın aldı. Bu satın alma işlemiyle birlikte Take-Two, Borderlands serisi gibi popüler oyun serilerinin yanı sıra Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms ve Duke Nukem gibi önemli oyun serilerini de bünyesine katmış oldu. Bu hamle, şirketin portföyünü çeşitlendirmesi ve oyun endüstrisinde daha da güçlü bir konuma gelmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendirilebilir.

  • Milli Savunma Bakanı Hatay Valiliğine ziyarette bulundu
    18:33 Milli Savunma Bakanı Hatay Valiliğine ziyarette bulundu

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay Valiliği'ne ziyarette bulundu. Güler, geçici valilik binasında Vali Mustafa Masatlı ile görüşme gerçekleştirdi. Ziyarette, Genelkurmay Başkanı ve diğer askeri erkan da hazır bulundu.

  • Mengen'deki Çöp Döküm Alanı Çevre Kirliliğine Neden Oluyor
    18:33 Mengen'deki Çöp Döküm Alanı Çevre Kirliliğine Neden Oluyor

    Bolu'nun Mengen ilçesindeki eski çöp döküm alanındaki atıkların çaya karışması ve etrafa yayılması sonucu çevre kirliliği oluştu. Sel felaketi nedeniyle açığa çıkan atıklar, suyun yükseldiği zamanlarda kirlilik oluşturmaya devam ediyor. Mahalle sakinleri, atıkların kaldırılmasını talep ediyor.

  • Samsung, Galaxy AI özelliklerini S23, Fold5 ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor
    18:33 Samsung, Galaxy AI özelliklerini S23, Fold5 ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor

    Samsung, Ocak ayında gerçekleştirdiği etkinlikte en yeni S serisi cihazlarını tanıtmasının yanı sıra, Galaxy AI adıyla yeni yapay zeka sistemini de tanıttı. Şimdilik Galaxy S24 serisinde kullanılabilir olan yapay zeka, yakın zamanda önceki serilere de eklenebilir. Ortaya çıkan iddialara göre Samsung, AI özelliklerini Galaxy S23, Fold5, ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor. İşte Galaxy AI cihazları ve özellikleri…

  • CHP Milletvekili Ednan Arslan, Üniversitelerin Seçim Gününe Sınav Koymasını Eleştirdi
    18:31 CHP Milletvekili Ednan Arslan, Üniversitelerin Seçim Gününe Sınav Koymasını Eleştirdi

    CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, bazı üniversitelerin 1 Nisan Pazartesi gününe vize sınavı koymasını eleştirerek, gençlerin sınava gitmekle seçime gitmek arasında tercih yapmak zorunda kaldığını belirtti. Arslan, seçme-seçilme hakkının anayasal bir hak olduğunu ve bu hakkın kullanımını zorlaştıracak engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.


Advertisement