Derin Ekonomi'nin Ekim Sayısı Bayilerde! - Son Dakika
Güncel

Derin Ekonomi'nin Ekim Sayısı Bayilerde!

Türkiye'nin en saygın uluslararası ekonomi dergisi Derin Ekonomi; Moody'in ekonomik gerekçelerle ortaya koyduğu, siyasi linç kararını "Finansal Terörizm" başlığıyla incelemeye alıyor.

06.10.2016 08:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BU AYKİ KAPAK KONUSU "FİNANSAL TERÖRİZM"

Finans kapitalin en öldürücü aracı, kredi derecelendirme kuruluşlarının misyonu mercek altında.

Küresel güçler silahla giremediği ya da dize getiremeyeceğini bildiği yerlere, finans kapitalin en öldürücü aracı ile saldırıyor: Kredi derecelendirme kuruluşları. Piyasada karşılık görmemesine rağmen Moody's'in Türkiye'yi yatırım yapılabilir ülkeler kategorisinden not indirimi ile çıkartması, rating kuruluşlarının misyonunu yeniden gündeme taşıdı. Bir türlü açıklanmayan not metodolojileri, tutarsız kararları ile eleştirilerin odağındaki rating şirketlerinin, Türkiye gibi gelişen, potansiyeli yüksek ülkeler her dönem favori hedefleri… Artık asıl sorgulanması gereken bundan sonra kredi kuruluşlarının misyonu mu? Türkiye'nin en saygın uluslararası ekonomi dergisi Derin Ekonomi; Moody'in ekonomik gerekçelerle ortaya koyduğu, siyasi linç kararını "Finansal Terörizm" başlığıyla incelemeye aldı.

KÜRESEL SİLAHLI KUVVETLER: VARLIK FONLARI

Ne kadar güçlü olursa olsun, bir ülkenin silahlı ordusunun iç veya dış kaynaklı finansal saldırılara cevap verebilmesi imkansız. Hatırlanacağı gibi 2008 finansal krizinin ortaya çıkardığı sorunlarla merkez bankalarının tek başına mücadele edemediğini gören devletler, finansal geleceklerini garanti altına almak amacıyla 'varlık ve istikrar fonları' oluşturmaya başladı. Son 10 yılda BRICS ülkeleri, İran ve Şili gibi 20'den fazla gelişen ülke tarafından kurulan varlık fonlarının son halkası Türkiye'de hayata geçiriliyor. Türkiye Varlık Fonu (TVF) adıyla anılan fon, yüzde 24 dünya ortalamasının oldukça altında; yüzde 15'lerde seyreden tasarruf oranımızı artırmak için iyi bir fırsat olacak. Derin Ekonomi, varlık fonlarının analizini, okurların dikkatine sunuyor.

GÜÇLÜ FİKİRLER DERİN ANALİZLER

Birbirinden farklı ama birbirini tamamlayan içerikler, Derin Ekonomi'nin ekim sayısında güçlü fikirlerin kalemleriyle bir arada sunuluyor. İbrahim Karagül yönetimindeki Derin Ekonomi Dergisi'nin Ekim 2016 tarihli sayısında; Sinem Köseoğlu, Doç. Dr. Ömer Bolat, Ali Saydam, Prof. Dr. Murat Yülek, Meliha Okur, Doç. Dr. Hatice Karahan, İbrahim Acar ve Doç. Dr. Kadir Tuna yorumlarıyla yer alıyorlar. Uluslararası boyutta tanınan Abdul Bari Atwan, Dr. Mamdouh G. Salameh, Prof. Dr. Obiyathulla Ismath Bacha, Robert M. Cutler, Pierre Chiartano ile Dimitri Triantaphyilou her ay olduğu gibi derinlikli analizleriyle Ekim ayında da Türk okuruna Derin Ekonomi den sesleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Derin Ekonomi'nin Ekim Sayısı Bayilerde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement