Derinkuyu'da "Mehmet Akif Ersoy'u Anlamak" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Derinkuyu'da "Mehmet Akif Ersoy'u Anlamak" Konferansı

Derinkuyu\'da "Mehmet Akif Ersoy\'u Anlamak" Konferansı

Derinkuyu Milli Eğitim Müdürlüğünce "Mehmet Akif Ersoy'u anlamak" konulu konferans düzenlendi.

26.02.2019 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Derinkuyu Milli Eğitim Müdürlüğünce " Mehmet Akif Ersoy'u anlamak" konulu konferans düzenlendi.

Mehmet Ekmekci Anadolu Lisesi Konferans Salonu'ndaki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan eğitimci yazar Harun Çolak tarafından milli şair Mehmet Akif Ersoy'un edebi yönü anlatıldı.

Ersoy'un, vatan ve millet aşığı olduğunu, şiirlerinde genelde bu değerleri işlediğini belirten Çolak, "Milli şairimiz Mehmet Akif bülbülü susturan bir şairdir. Şiirlerine kendi ruh halini yansıtır. Şairin yaşadığı edebiyat ortamı zengindir. Yazdığı şiirlerinde toplumcu gerçekçiliği savunmuştur. O ihtiyacı olmasına rağmen yazdığı İstiklal Marşı için para almayacak kadar vatanını düşünen, fedakar ve büyük bir dava adamıdır." dedi.

Konferansın ardından okul müdürü Nail Demirtaş tarafından Çolak'a günün anısına hediye takdim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Derinkuyu'da 'Mehmet Akif Ersoy'u Anlamak' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mücbir Sebep Hali Süresi Uzatılmalıdır
    11:28 Mücbir Sebep Hali Süresi Uzatılmalıdır

    Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Mücbir Sebep Hali süresinin son kez uzatılacağına dair gündemi değerlendirdi. Sadıkoğlu, sürenin 6 ay sonra sona ermesi durumunda birçok işletmenin faaliyetini sonlandırabileceğini ve bunun işsizlik ve göçe sebep olabileceğini belirtti. Mücbir Sebep Hali süresinin en az 2 yıl daha uzatılması gerektiğini vurguladı.

  • Gaziantep'te 192 şüpheli çember operasyonlarıyla yakalandı
    11:27 Gaziantep'te 192 şüpheli çember operasyonlarıyla yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan çember operasyonlarında, hırsızlık, narkotik, yaralama, dolandırıcılık gibi çeşitli suçlardan aranan 192 şüpheli yakalandı. Yakalanan şahısların tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan sevgililer yakalandı
    11:26 İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan sevgililer yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yasa dışı silah ticareti yapan ve sevgili oldukları öğrenilen çiftin evine operasyon gerçekleştirildi. Adreste yapılan aramada çok sayıda ruhsatsız silah ve silah imalatında kullanılan malzemeler ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı. Olayla ilgili C.G.Ç. ve sevgilisi C.K. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. C.G.Ç.'nin daha önce çeşitli suçlardan kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvancılık İçin Hibrit Mısır Tohumu Dağıtımına Başladı
    11:25 Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvancılık İçin Hibrit Mısır Tohumu Dağıtımına Başladı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde üreticilerin girdi ve yem maliyetlerini azaltmak amacıyla yüksek verimli silajlık mısır tohumu hibe desteği sağlıyor. Aksu, Serik ve Elmalı ilçelerinde 202 çiftçiye 5 ton hibrit tohum dağıtıldı.

  • Fenerbahçe-Olympiakos maçını Alman hakem yönetecek
    11:24 Fenerbahçe-Olympiakos maçını Alman hakem yönetecek

    UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe'nin evinde Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile oynayacağı müsabakayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Tobias Stieler yönetecek. Maçta VAR koltuğunda Christian Dingert oturacakken, AVAR'da ise Sascha Stegemann yer alacak.


Advertisement