Deriyi Sanatla Buluşturdu Gurbetçilerden İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

Deriyi Sanatla Buluşturdu Gurbetçilerden İlgi Gördü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Tamer Aslan'ın çalışması Aslan'ın deri üzerine işlediği üç boyutlu figürler Tamer Aslan'ın konuşması Aslan'ın deri kemer üzerinde çalışması Aslan'ın sandalye oturağı imal etmesi Deriyi sanatla buluşturdu gurbetçilerden ilgi gördü OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aslan'ın köseleden yaptığı üç boyutlu tablolar ile cüzdan, çanta, tabanca kılıfı, kemer ve yelek, gurbetçilerden yoğun ilgi görüyor Aslan: "Almanya ve Hollanda'dan gelen gurbetçilerimiz kendileri için özel Kur'an-ı Kerim kılıfı, cüzdan, anahtarlık ya da tablo yapmamı istiyor.

11.03.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tamer Aslan'ın çalışması

Aslan'ın deri üzerine işlediği üç boyutlu figürler

Tamer Aslan'ın konuşması

Aslan'ın deri kemer üzerinde çalışması

Aslan'ın sandalye oturağı imal etmesi Deriyi sanatla buluşturdu gurbetçilerden ilgi gördü

OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aslan'ın köseleden yaptığı üç boyutlu tablolar ile cüzdan, çanta, tabanca kılıfı, kemer ve yelek, gurbetçilerden yoğun ilgi görüyor

Aslan:

"Almanya ve Hollanda'dan gelen gurbetçilerimiz kendileri için özel Kur'an-ı Kerim kılıfı, cüzdan, anahtarlık ya da tablo yapmamı istiyor. Hatta yaşadıkları ülkedeki yabancılar için de talepte bulunuyorlar"

MEHMET KUMCAĞIZ - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tamer Aslan'ın köseleden yaptığı üç boyutlu tablolar ile cüzdan, çanta, tabanca kılıfı, kemer ve yelekler, gurbetçilerden yoğun talep görüyor.

Aslan, AA muhabirine, geçmişteki geleneksel üretimlerin sürdürülmesi ve geleneksel deri kültürünün devam ettirilmesi açısından yaptığı çalışmaların önemli olduğunu söyledi.

Köseleden yaptığı çalışmalarının her şeyden önce büyük sabır ve özveri gerektirdiğini vurgulayan Aslan, "Yaklaşık 30 yıldır kösele üzerinde çalışmalar yapıyorum. Deri işlemeciliği ile akla gelebilecek her türlü çalışmayı yapıyorum. İnsanların hayal ettikleri ve istedikleri her türlü şeyi deriye işliyorum" dedi.

Yaptığı deri işlemelerin kişiye özel tasarımlar olduğuna dikkati çeken Aslan, çanta, cüzdan, telefon kılıfı, kemer, özel figürlü tabanca kılıfı gibi çok çeşitli sipariş aldığını anlattı. Ev eşyalarından 3 boyutlu tabloya kadar sayısız çalışmalar yaptığını belirten Aslan, tasarımlarında Türk kültürü ve geleneklerini yansıttığını ifade etti.

Türklerin yaşadığı tüm coğrafyalarda ve kurdukları tüm devletlerde deri işlemeye önem verdiklerinin bilinen bir gerçek olduğuna işaret eden Aslan, şunları kaydetti:

"Derinin doğal görünümü ile her zaman yenilikleri takip ederek modanın önemli bir elemanı olma özelliğini sürdürüyorum. Tamamen el işçiliği ile yaptığım eserler, insanlarımız tarafından beğeniliyor. Deriyi sanatla buluşturuyorum. Her türlü sanatsal çalışmayı deriye işleyebiliyorum. Ülkemizde bu işi yapan çok az sayıda kişi var. Dolayısıyla tekrar canlanması, gelecek kuşaklara aktarılması gereken bir sanat. Almanya ve Hollanda'dan gelen gurbetçilerimiz kendileri için özel Kur'an-ı Kerim kılıfı, cüzdan, anahtarlık ya da tablo yapmamı istiyor. Hatta yaşadıkları ülkedeki yabancılar için de talepte bulunuyorlar. Ayrıca Çanakkale şehitleri için o dönemde askerlerin giydikleri kıyafetlerin özel tasarımlarını yaptım. Deri sanatında geçmiş ile geleceği buluşturuyorum. Bu nedenle gerek üniversitemizden gerekse dışarıdan bu işe gönül verenlere öğretmeye çalışıyorum."

Aslan, işlediği deri ürünlerini 20 lira ile 2 bin lira arasında satışa sunduğu söyledi.

Deriyi Sanatla Buluşturdu Gurbetçilerden İlgi Gördü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deriyi Sanatla Buluşturdu Gurbetçilerden İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement