Derleme Dün Geceden Bu Yana Geçilen "Yemen'deki Gelişmeler" ile İlgili Haberlerimizi Derleyerek... - Son Dakika
Güncel

Derleme Dün Geceden Bu Yana Geçilen "Yemen'deki Gelişmeler" ile İlgili Haberlerimizi Derleyerek...

ABD Başkanı Barack Obama ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri temsilcilerinin bir araya geldiği Camp David Zirvesi'nde, Yemen de dahil bölgesel ihtilafların çözümü konusunda bir dizi ortak ilke benimsedi.

15.05.2015 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri temsilcilerinin bir araya geldiği Camp David Zirvesi'nde, Yemen de dahil bölgesel ihtilafların çözümü konusunda bir dizi ortak ilke benimsedi.

ABD ve KİK ülkeleri, Arap Yarımadası'nda El Kaide ile kolektif mücadele zorunluluğunun altını çizerken, Yemen'de, askeri operasyonlardan siyasi sürece hızlı geçiş ihtiyacı vurgulandı.

Yemen'deki ateşkesi memnuniyetle karşılayan liderler, bunun daha kalıcı bir yöne gitmesini umduklarını dile getirirken, ABD de uluslararası toplum ve KİK ülkeleriyle ortaklık içinde, Husiler ve müttefiklerine tedarikleri önlemeye dönük taahhüdünü yineledi.

Ateşkese rağmen çatışmalar sürüyor

Yemen'in orta kesiminde bulunan Taiz kentinde Husi Ensarullah Hareketi üyeleri ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi güçleri arasında çıkan çatışmada 12 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Halk Direnişi güçleri Taiz'deki Cebeli Sabur ve Eşbat mahallesini elinde bulunduran Husilere yönelik saldırı başlattı. Çıkan çatışmada 11 Husi militanı ile bir Halk Direnişi güçleri mensubu hayatını kaybetti. Çatışmada  6 Husi militanı ile 5 Halk Direnişi güçleri üyesi de yaralandı.

Öte yandan, Husi militanların kentin Hud Eşraf ve Uhve mahallesini kuşatma altına aldığı, birçok evin yandığı ve çatışmaların devam ettiği bildirildi.

BMMYK'dan uyarı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Yemen İnsani İşler Koordinatörü Johannes van der Klaauw, Yemen'deki şiddet olaylarında şimdiye kadar bin 600 kişinin öldüğünü, 6 bin 200'den fazla kişinin ise yaralandığını bildirdi.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısına telekonferansla bağlanan Klaauw, Yemen'de kötüye giden insani duruma ve artan ihtiyaçlara dikkati çekti.

Ülkedeki yakıt sıkıntısına da değinen Klaauw, birkaç hafta içinde ülkede yakıt tedarik edilmezse hastanelerin kapanacağı, sağlık hizmetlerinin durma noktasına geleceği ve güç kaynaklarının kesileceği uyarısında bulundu.

Klaauw, "Son iki ayda hava saldırılarında ve çatışmalarda yaklaşık 1600 kişi öldü, 6 bin 200'den fazla kişi yaralandı, 450 bin kişi ise yerlerinden edildi" dedi.

Derleme Dün Geceden Bu Yana Geçilen "Yemen\'deki Gelişmeler" ile İlgili Haberlerimizi Derleyerek...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Derleme Dün Geceden Bu Yana Geçilen 'Yemen'deki Gelişmeler' ile İlgili Haberlerimizi Derleyerek... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement