Derleme - Gün İçinde Geçilen "Ankara Merkezli 'Usulsüz Dinleme' Operasyonu" Başlıklı Haberlerimizi... - Son Dakika
Güncel

Derleme - Gün İçinde Geçilen "Ankara Merkezli 'Usulsüz Dinleme' Operasyonu" Başlıklı Haberlerimizi...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 16 ilde başlattığı operasyon kapsamında 34 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

11.05.2015 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 16 ilde başlattığı operasyon kapsamında 34 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Savcısı Alparslan Karabay'ın talimatıyla emniyette 2007-2011 yıllarına ait usulsüz dinlemelerle ilgili Ankara, Şanlıurfa, Van, Kars, Iğdır, Bayburt, Erzurum, Tokat, Eskişehir ve Tekirdağ'ın da aralarında bulunduğu 16 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Operasyon kapsamında 34 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden 2'sinin cezaevinde bulunduğu, 25'inin gözaltına alındığı bildirildi. Hakkında gözaltı kararı bulunanların 17'sinin emniyet müdürü olduğu belirtildi.

Operasyonun, HSYK Başmüfettişleri Ali Rıza Karakan ile şu an HSYK 2. Daire Başkanı olan Mehmet Yılmaz'ın, Ankara 11. ve 12. Ağır Ceza Mahkemelerinde geçen yıl yaptıkları araştırma sonucu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarda bulunmasıyla başlatıldığı öğrenildi.

Şüphelilerin, eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan, bazı Cumhurbaşkanlığı danışmanları ile Anayasa Mahkemesi üyelerinin yakınları, hakim, gazeteci, iş adamı, siyasetçi, emniyet müdürü ve insansız hava aracı projesinde yer alanların da arasında bulunduğu 48 kişiyi usulsüz dinlediği iddia edildi.

Şüpheliler, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, gazeteciler Fikret Bila, Abdulkadir Selvi, Mehmet Akif Beki, Ertuğrul Özkök, Zeynep Koç, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ağan Ayaydın, eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, eski Adalet Bakanı Şevket Kazan ve eski Diyarbakır milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu'nu usulsüz dinlemekle suçlanıyor.

Ayrıca şüphelilerin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başdanışmanı Ahmet Ertürk, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doktoru ve başdanışmanı Aylin Cesur, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Koruma Müdürü Murat Mantuş, Bahçeli'nin Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker ile Bahçeli'nin Başdanışmanı Zuhal Topçu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü, TOKİ Başkan Yardımcıları Mehmet Memduh Dizdar, Ercan Tıraş, Çağatay Göktayoğlu, TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca'yı da dinlediği öne sürüldü.

Usulsüz dinlendiği belirlenenler arasında, emniyet müdürleri Gafur Cem Cehdioğlu, Mustafa Aral, Murat Nemutlu, Emin Arslan, Sabri Uzun, Ali Kolat, Koray Öner, Bülent Öztürk, Halil İbrahim Yurttutan, Fatih Eryılmaz, Hulusi Alkan, Cihangir Ulusoy, kamu görevlisi Turan Sarıtemur, iş adamı Kazım Türker, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Üyesi Zekeriya Gökşinli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, İnsansız Hava Aracı Projesi Müdürü Mehmet Demir Çiğdemoğlu, Ankara Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hasan Tekbaş, Anayasa Mahkemesi üyesi Serdar Özgüldür'ün oğlu Gökhan Özgüldür, TMO Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Köse ve Tapu Kadastro Bölge Müdürü Ayhan Cevher'in de yer aldığı öğrenildi.

Eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek ile MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın da usulsüz dinlendiğinin tespit edildiği ancak Zeybek ve Aydın'ın soruşturma kapsamında şikayetçi olmadığı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Derleme - Gün İçinde Geçilen 'Ankara Merkezli 'Usulsüz Dinleme' Operasyonu' Başlıklı Haberlerimizi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement