Derleme<br/>gün İçinde "İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi" Başlıklı... - Son Dakika
Güncel

Derleme<br/>gün İçinde "İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi" Başlıklı...

Türkiye'nin pek çok kentinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, düzenlenen eylemlerle protesto edildi Ankara'da Türkiye Kamu Sen üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını, Büyükelçilik kapısına siyah çelenk bırakarak protesto etti Araçlarını Türk ve Filistin bayraklarıyla süsleyen yaklaşık 100 taksici, aileleriyle İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde kornalı eylem yaptı.

19.07.2014 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin pek çok kentinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, düzenlenen eylemlerle protesto edildi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çok sayıda ilde, Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybedenler için protesto gösterileri düzenlendi.

Ankara'da Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto ederek, Büyükelçilik kapısına siyah çelenk bıraktı.

Saldırıları protesto etmek için bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği yanındaki sokakta toplanan grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci, "İsrail, çocuk, kadın, genç, yaşlı, silahsız demeden yerleşim yerlerini bombalamakta, adeta devlet terörü uygulamaktadır. Burada yalnızca masum insanlara değil, insanlığa kurşun sıkılmakta, insanlık katledilmektedir" dedi.

Açıklamanın ardından Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Filistin'de ve dünyanın değişik bölgelerinde zulme maruz kalarak hayatını kaybedenler için dua etti.

Daha sonra, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna üye sendikaların başkanlarından oluşan bir heyet, Büyükelçilik kapısına siyah çelenk bıraktı.

İstanbul

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, taksiciler tarafından protesto edildi.

Araçlarını Türk ve Filistin bayraklarıyla süsleyen yaklaşık 100 taksici, aileleriyle Levent'teki İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önüne geldi. Korna çalarak, İsrail aleyhine slogan atan taksiciler adına İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur açıklama yaptı.  Taksiciler olarak bu gece çalışmayıp, İsrail'i kınamaya geldiklerini belirten Uğur, "Taksici kardeşlerimiz buraya Filistin halkına dua etmek için geldiler. Bunlar bugün konuşulmayacaksa ne zaman konuşulacak? Daha ne kadar insanın şehit olması gerek? Biz sadece İsrail'i kınamıyoruz, buna sessiz kalan Batı ve Arap dünyasını, tüm dünya milletlerini, kim sessiz kalıyorsa onları da kınıyoruz" diye konuştu.

Taksiciler, yapılan açıklamanın ardından Başkonsolosluğun önünden ayrıldı.

Adana

Adana'da, ABD Konsolosluğu önünde, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto eden bir grup, güvenlik bariyerlerini yıkarak konsolosluğu taşladı. Çevrede önlem alan Çevik Kuvvet ekipleri, gruptakileri uyararak müdahale etti. Yetkililerin, provokasyona gelmemeleri yönünde katılımcılara uyarılarda bulunmasının ardından olaylar sona erdi.

Sakarya

Akyazı ilçesinde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar protesto edildi.

Kuzuluk Gençliği üyesi grup, konvoy eşliğinde Kuzuluk Şehitler Parkı'ndan Akyazı Hastane Mahallesi'ne geldi. Araçlarını burada bırakan üyeler, diğer vatandaşların da katılımıyla Konuralp Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü. Kenan Sofuoğlu Parkı önünde grup adına açıklama yapan Ömer Faruk Fidan, Gazze'de Müslümanlara zulüm yapıldığını söyledi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kocaeli

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri üyesi grup, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etti. İsrail karşıtı dövizler atan grup, Merkez Bankası önünde toplandı.

"Katil İsrail hesap verecek" pankartı açan grup, "kahrolsun İsrail", "yaşasın küresel intifada" ve "alçak İsrail, hep alçak kalacak" sloganı atarak Sabri Yalım Parkı'na yürüdü. Burada grup adına konuşan Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Halil İbrahim Keleşoğlu, İsrail'e 620 milyar dolar veren ABD'nin gerçek yüzünü göstermesi için bu kadarını yapmasına gerek duyulmadığnı belirterek, zaten "katil" olduğunu bildiklerini söyledi.

Trabzon

Trabzon Sivil İnisiyatifi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Trabzon Sivil İnisiyatifi öncülüğünde Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı. Grup adına açıklama yapan Trabzon Sivil İnisiyatifi üyesi Mehmet Kara, İsrail'in kan kusmaya, vahşet uygulamaya, insanlıkla arasındaki mesafeyi açmaya devam ettiğini söyledi.

Kastamonu

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kastamonu Şube Başkanlığınca İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar nedeniyle imza kampanyası başlatıldı. İHH Kastamonu Şube Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kara harekatının başlamasıyla Gazze'deki zulmün doruk noktaya ulaştığını söyledi.

Konya ve Antalya

Beyşehir İlçe Belediyesi, İsrail'in Gazze'ye saldırısı nedeniyle ramazan etkinliklerinin eğlence ve müzik bölümlerini iptal etti. Belediye Başkanı Murat Özaltun, ramazan etkinliklerinin bir bölümünün devam ettiği Festival Meydanı'na gelerek alınan kararı burada vatandaşlara duyurdu.

Antaya'da da müzikli ramazan eğlencelerine iptal geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle ramazan ayı dolayısıyla düzenlenecek tüm müzikli eğlenceleri iptal etti.

Kars

Kağızman ilçesinde bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenerek İstiklal Meydanı'nda toplanan bir grup, ellerindeki Filistin bayraklarıyla çeşitli sloganlar attı. Gruptakiler adına konuşan Adem Yıldız, İsrail'in ordusunun masum insanların üzerine bomba yağdırdığını belirterek, İsrail'in sürekli katliam yaptığını söyledi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Derleme<br/>gün İçinde 'İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi' Başlıklı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement