'Dernekler Kanunu'na Muhalefet' Davasında Karar - Son Dakika
Yerel

'Dernekler Kanunu'na Muhalefet' Davasında Karar

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Trabzon Şubesinde Usulsüzlük Yaparak 'Dernekler Kanunu'na Muhalefet Ettikleri' İddiasıyla Yargılanan 9 Sanıktan, Aralarında Dönemin Dernek Başkanı Muzaffer Şahin, Başkan Yardımcısı Hikmet Uzun ve Mali Sayman Turan Özyurt'un da Bulunduğu 7'sinin 5 Yıl Süreyle Denetime Tabi Tutulmasına Karar Verildi

24.03.2010 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Trabzon Şubesinde usulsüzlük yaparak 'Dernekler Kanunu'na muhalefet ettikleri' iddiasıyla yargılanan 9 sanıktan, aralarında dönemin dernek başkanı Muzaffer Şahin, başkan yardımcısı Hikmet Uzun ve mali sayman Turan Özyurt'un da bulunduğu 7'sinin 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verildi.

Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklardan Hikmet Uzun, Turan Özyurt, Turan Topçu ve Burhan Bayraktar'ın yanı sıra müdahil Hacı Dilaver ile taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada son savunmaları ile son sözleri sorulan sanıklar, eski savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, 'Takdir mahkemenindir' dedi.

Davayı karara bağlayan hakim, 9 sanıktan dönemin dernek başkanı Muzaffer Şahin, başkan yardımcısı Hikmet Uzun, mali sayman Turan Özyurt, dernek yöneticilerden Burhan Bayraktar ile dernek mensupları Turan Topçu, Ali Yılmaz ve Osman Küllaç'ı önce 'Dernekler Kanunu'na muhalefet etme' suçundan 6'şar ay hapis ve 440 lira adli para cezasına çarptırdı.

Daha sonra sanıklara verilen cezayı duruşmalardaki iyi halleri nedeniyle 5'er ay hapis ile 366 lira adli para cezasına indiren hakim, ardından da bir daha suç işlemeyecekleri yönünde kanaat oluşan sanıklar hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.

Hakim, sanıkların şartsız olarak 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına hükmetti.

Buna göre sanıklar hakkında açıklanması geri bırakılan hüküm, söz konusu 7 sanığın denetim süresince kasten yeni bir suç işlemesi veya denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere aykırı davranmaları halinde açıklanacak.

Hakim, aynı suçtan haklarında dava açıldıktan sonra hayatını kaybeden diğer sanıklar Celal Yürümez ile Muzaffer Türkmen'e ilişkin davanın ise düşürülmesine karar verdi.

Müdahil Hacı Dilaver, duruşmanın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, sırf denetim istediği için dernekten ihraç edildiğini ileri sürerek, 'Dernekteki denetleme sonucunda haklılığım ortaya çıkmıştır. Mahkeme de bunu kararıyla tescil etti. Şimdi benim hakkımı bu emeklilerin yenen parasının hakkını kim savunacak?' dedi. Dilaver, geçim zorluğu içinde yaşayan emeklilerin parasının usulsüz kullanılmasının vicdan sahibi insanların yapabileceği bir şey olmadığını sözlerine ekledi.

Sanıkların derneğin yemek parası olarak gösterdiği parayı usulsüz olarak kullandığı öne sürülüyordu.

(ZAF-TB-ADA-HAN) - TRABZON

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Dernekler Kanunu'na Muhalefet' Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement