Dershanelerin Kapanması - Son Dakika
Güncel

Dershanelerin Kapanması

Özel Dershaneler Birliği (ÖZ DE BİR), Güven Dershane Sahipleri Derneği (GÜVENDER) ve Tüm Özel Eğitim Kurumları Derneği (TÖDER), dershanelerin yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğunu duyurdu.

04.07.2013 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Dershaneler Birliği (ÖZ-DE-BİR), Güven Dershane Sahipleri Derneği (GÜVENDER) ve Tüm Özel Eğitim Kurumları Derneği (TÖDER), dershanelerin yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğunu duyurdu.

ÖZ-DE-BİR, GÜVENDER ve TÖDER'den yapılan yazılı açıklamada, özel dershanelerin 2013-2014 öğretim yılı için öğrenci-kursiyer ücretlerini mevzuat gereği Ocak 2013'te ilan edildiği anımsatılarak, yeni dönem için öğretmen planlamalarının ve sözleşmelerin yapıldığı bilgisi verildi.

Açıklamada, ortaöğretime geçişte uygulanan Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) gelecek yıl yapılmayacağının ilan edildiği anımsatılarak, bunun yerine getirilecek ortaöğretime geçiş yol ve yöntem konusunda çalışmaların sonuçlandırılamadığı savunuldu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın 3 Temmuz'da yaptığı açıklamaya vurgu yapılarak, şu ifadelere yer verildi:

"Sınavlar olsa da olmasa da ortaöğretime geçiş öncesinde 8. sınıfa devam edecek öğrencilerimizin yanı sıra pekçok 4,5,6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz de okul başarılarını artırmak için zaten dershanelerimize kayıt yaptırmışlardır. Derhanelerimizde sürdürülen eğitim öğretim etkinliklerinin yararına inanan veli ve öğrencilerimizin, dershanelerimizden alacakları eğitim hizmetlerinde hiçbir aksama olmayacak. Sayın Bakanımız açıklamalarında yer alan kayıt yaptırmaya ilişkin önerilerini, eğitim sistemimizi iyileştirerek, ortaöğretime geçişte dershaneye olan ihtiyacı ortadan kaldıracak düzenlemeleri yapma iddiası ve iyi niyetiyle ilişkilendiriyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dershanelerin Kapanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement