Dert Dinliyor, Şiirleştirerek Gazetede Yayımlıyor - Son Dakika
Yerel

Dert Dinliyor, Şiirleştirerek Gazetede Yayımlıyor

Dert Dinliyor, Şiirleştirerek Gazetede Yayımlıyor

Kırşehir’in Mucur İlçesinde ikamet eden Şair-Yazar Derviş Ekim, sorunlarını dinlediği insanların hayat hikayelerinden şiir yazıyor.

04.03.2014 09:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'in Mucur İlçesinde ikamet eden Şair-Yazar Derviş Ekim, sorunlarını dinlediği insanların hayat hikayelerinden şiir yazıyor.

Derviş Ekim, 'Beni arayan ve Mucur İlçesinde karşılaştığım insanların hayat hikayelerinden şiir yazarak mahalli gazetede yayımlıyorum' dedi.

Şiir yazma merakının nasıl geliştiğini anlatan Ekim, "Gençlik fotoğraflarımla mahalli gazetede şiir yazmaya başladım. İnsanların duygularından anlattıklarından hikayelerden faydalanarak şiir yazıyorum. 1981 Yılından bugüne kadar şiir yazmaktayım. İnsanların bana ulaşmaları ve hikayelerini anlatmaları bende farklı bir merak uyandırdı. Ben anlatılan hikayelerden yola çıkarak mahalli gazetede oluşturduğum hikayelerden elde ettiğim şiirleri yazmaya karar verdim" şeklinde konuştu.

Mucur İlçesinde 'Ekim abi' olarak anılan Şair-Yazar Derviş Ekim, "Mucur halkı ve İç Anadolu bölgesinde yaşayan insanların dertlerine derman olmaya çalışmaktayım. Bana bu yüzden Ekim abi, lakabını taktılar. Onların sorunlarını daha doğrusu anlatamadıklarını ben şiir'in dili ile anlatıyorum" ifadelerini kullandı.

Ekim, eserlerini gazete,dergi,radyo ve televizyon programlarında okuyucu kitlesi ile buluştururken üç yeni eserini de çıkartarak Mucur halkına tanıttı.

'Aşk sınır tanımaz', 'Güneşime gölge düştü', 'Adını kalbime yazdım' adlı yazarın yeni eserleri raflardaki yerini aldı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dert Dinliyor, Şiirleştirerek Gazetede Yayımlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement