Derviş Eroğlu, Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti Üyeleriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Derviş Eroğlu, Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Derviş Eroğlu, Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti üyeleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile biraraya geldi.

25.02.2016 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti üyeleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile biraraya geldi.

Fatih'te gerçekleşen toplantıya MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Edirne Eski Valisi Dursun Ali Şahin ile Kıbrıs gazileri ve vatandaşlar katıldı.

"ŞİMDİ Kİ SAVAŞLARDA MÜSLÜMAN, MÜSLÜMANI KESİYOR"

Derviş Eroğlu, Suriye ve Irak'taki savaşlara değinerek, "Maalesef Türkiye'nin her tarafı ateş çemberi içerisinde. ya ölüyorlar yahut kaçacak yer alıyorlar. Bugün Türkiye başta olmak üzere bütün Avrupa'ya yayılmaya çalışıyorlar; can haliyle memleketini terk eden insanlar... Demek ki savaşın çirkin yüzünü de gördük. Savaşın gerisinde doktorluk yapmanın ne demek olduğunu ben gayet iyi bildiğim için savaşın da ne demek olduğunu gören, yaşayan bir kişi olarak tabii ki dünyada savaşlar olmasın diyoruz ama maalesef savaşlar oluyor. Şimdi ki savaşlarda Müslüman, Müslümanı kesiyor. Öyle bir dünyada yaşıyoruz" diye konuştu.

"ŞU ANDA ANLAŞMAYA ÇOK YAKIN DEĞİLİZ"

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile yürütülen görüşmelere de değinen Eroğlu, "Şimdi Güney Kıbrıs, yarın anlaşma olacak gibi mesajlar veriyor. Değerli arkadaşlar şu anda anlaşmaya çok yakın değiliz. Rumların aşırı istekleri var. Ben 5 sene müzakere masasında Rum muhatablarımla Kıbrıs sorununu çözmek için çare aradım. Ama daha önce de Denktaş beyin yapmış olduğu bütün görüşmeleri ondan sonra gelen Talat beyin yaptığı görüşmelerin tutanakları okuyan biri olarak 5 yılda müzakereleri sürdüren biri olarak şu anda anlaşma ortamında biraz uzaktayız. 'Nisan'da olacak' dediler olmadı. Haziran'a bıraktılar. Haziran'da olmayacak. Anastasiadis 'benim görev sürem de Kıbrıs sorununu çözeceğiz' dedi ama arkadan da istekler masaya koyuyor: 'Türk askeri çıkacak. Bir tek Türk askeri kalmayacak. Bu zamanda Türkiye'nin garantisi çağ dışı garantidir. Hele Avrupa birliği ülkesi olan bir ülkeyi Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkenin garantörlügünü sağlaması mümkün değildir'. Bizim içinse olmazsa olmazlarımızın başında Türkiye'nin etken fiili garantisi gelmektedir. Özellikle dünyanın bu halini gördükten sonra... ve bu gün ilkokulda hatta ana okuldan başlayarak Rum çocukları Türk düşmanlığıyla yetiştirilmeye devam ettiği; gelin eğitim sistemini değiştirelim dediğimiz zaman bile kulak arkasına attıkları bir zamanda elbette Türkiye'nin etkin ve fiili bir garantisinden vazgeçmemiz mümkün değildir"ifadelerini kullandı.

İHSANOĞLU İLE MUTLU DA KONUŞTU

MHP Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu da, "1974'ten bu yana kazanılan muktesebatın korunmasını ve Kıbrıs Türklerinin haklarının ebediyen tescil edilmesini ve huzur içinde yaşamalarını temenni ediyorum" diye konuştu.

Hüseyin Avni Mutlu ise "Türkün şanla şerefle dolu mazisinde son destanının yazılmış olduğu Kıbrıs'ta bugün mevcut olan sukunet ortamının ebediyen devamı ve bu hususta nihayete, gönlümüzde arzu ettiğimiz şekide bütün müzakere süreçlerinin tamamlanması ve bu huzurlu ortamın ebediyen varlığı en büyük dileğimizdir. Yavru vatanımıza sevgilerimi iletiyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eroğlu, İhsanoğlu ve Mutlu'ya plaketler verildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Derviş Eroğlu, Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti Üyeleriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement