Derviş Zaim DAÜ İletişim Kadrosunda - Son Dakika
Eğitim

Derviş Zaim DAÜ İletişim Kadrosunda

Derviş Zaim DAÜ İletişim Kadrosunda

Türk Sinemasında Birçok Başarıya İmza Atan Derviş Zaim, Doğduğu Şehrin Üniversitesi Olan Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Ders Vermeye Başladı.

22.02.2011 02:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk sinemasında birçok başarıya imza atan derviş zaim, doğduğu şehrin üniversitesi olan doğu akdeniz üniversitesi iletişim fakültesi'nde ders vermeye başladı. Bahar Dönemi'nde radyo-televizyon ve sinema öğrencilerine yönelik olarak "İleri Senaryo Yazımı ve Film Yapımı" adlı dersi vermeye başlayan Derviş Zaim, öğrencilere senaryo yazımı ve film yapımı konusunda deneyimlerini aktaracak.

Derviş Zaim, Gazimağusa'da dünyaya geldi. Boğaziçi Üniversitesinde işletme okuduktan sonra İngiltere Warvick Üniversitesinde kültürel çalışmalar alanında yüksek lisans yaptı. Zaim, sinemaya adımını 1991 yılında yaptığı Hang the Camera ile attı. Bir televizyon belgeseli olan Caminin Etrafındaki Taş'ı yönetti, 1995'te ilk romanı olan Ares Harikalar Diyarında ile Yunus Nadi Ödülünü kazandı. 1996 yılında yaptığı Tabutta Rövaşata filmi Antalya Altın Portakal Film Festivalinde en iyi film başta olmak üzere dört ödül aldı.

2000 yılında çektiği Filler ve Çimen de Antalya Altın Portakal, SİYAD ve Altın Lale ödülleri aldı. Kıbrıs sorununa gönderme yapan Çamur filmini 2002'de yaptı. 2005 yılında yaptığı, minyatür sanatını konu alan Cenneti Beklerken ile birçok festivalde ödül aldı. Hat sanatını anlattığı 2008 yılındaki filmi Nokta ile 27. Uluslararası İstanbul Fil Festivali'nde en iyi Türk yönetmeni, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi yönetmen ödüllerini aldı.

2010 yılında, DAÜ İletişim öğrencilerinin de görev aldığı son filmi olan Gölgeler ve Suretler'de gölge sanatını konu aldı. Kıbrıs'ta 1963 yılında başlayan olaylara değinen film, olaylar sırasında Karagöz oynatıcısı olan babasından ayrı düşen bir genç kızın başından geçenleri konu alıyor. Film, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde SİYAD Ulusal Sinema ödülünü ve en iyi kurgu ödülünü aldı. 4 Mart 2011'de Lefkoşa'da galası yapılacak olan film, ardından gösterime girecek.

Derviş Zaim gibi usta bir sinemacıdan ders almanın gelecekteki yaşamlarında çok büyük etkisi olacağını belirten DAÜ İletişim öğrencileri, bu fırsatı en iyi biçimde değerlendireceklerini söylediler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Derviş Zaim DAÜ İletişim Kadrosunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement