Des Genel Başkanı Çelebi: "Meb, Yönetici Atama İşini Yetkili Sendikaya Bıraksın" - Son Dakika
Güncel

Des Genel Başkanı Çelebi: "Meb, Yönetici Atama İşini Yetkili Sendikaya Bıraksın"

Des Genel Başkanı Çelebi: "Meb, Yönetici Atama İşini Yetkili Sendikaya Bıraksın"

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi, Eğitim kurumlarına yönetici görevlendirilme iş ve işlemleri için adayların sağlıklı tercih yapabilmeleri amacıyla, başvuru süresinin 07 Mayıs 2019 tarihine kadar uzatılması üzerine eğitim camiasından tepkileri değerlendirdi.

06.05.2019 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi, Eğitim kurumlarına yönetici görevlendirilme iş ve işlemleri için adayların sağlıklı tercih yapabilmeleri amacıyla, başvuru süresinin 07 Mayıs 2019 tarihine kadar uzatılması üzerine eğitim camiasından tepkileri değerlendirdi. Çelebi, başvuru yapan eğitim yöneticileriyle dalga geçmeye, mağdur etmeye kimsenin hakkı olmadığını belirtti ve "Eğer yapamıyorsanız bırakın atamaları yetkili sendika yapsın, en azından bakanlık bu kadar yıpranmaz" dedi.

Çelebi, üç ay öncesinden takvimi yayınlanan yönetici atama takvimini, sağlıklı tercih yapılabilmesi için 4 gün daha uzatmanın eğitim yöneticilerine hakaret olduğunu belirterek, "Buradan ya eğitim yöneticileri beş günde on okulu tercih edecek kabiliyette değil ya da birileri! tam olarak tercihleri sağlıklı analiz edemedi, adamlarını yerleştiremedi sonucu çıkar. Zamanını iyi kullanamayan, tercihlerini yetiştiremeyen okul yöneticisinin zaten okul yönetecek kapasitesinin bulunmadığını, aksi halde ise Bakanlığın verileri birilerine kullandırttığı açığa çıkar. Biraz iş ahlakı varsa sorumlularının acilen bulundukları görevden istifa etmeleri yoksa görevden alınmaları gerekir. 3 mayıs tarihinden sonra yapılan başvurular dikkatle incelenmeli; ilk kez başvuru yapan, tercih değiştiren kişiler saptanmalı ve tercihleri iptal edilerek Bakanlığın yıpranmasının ve mağduriyetler yaratılmasının önüne geçilmelidir.

Bakanlığın yönetici atama işlerinde şeffaflık ve hesap verilebilirlikten çok uzak olduğunu, daha illeri arasında koordinasyonu sağlamaktan uzak olduğunu belirten Çelebi, başvuru yapan eğitim yöneticilerinin puanlarını İstanbul açıklarken, her daim eğitimin başkenti olmakla övünen Ankara neden açıklamamıştır eğitim camiasında anlaşılamamıştır, tepkiye neden olmuştur. Yapamıyorsanız bırakın atama işini yetkili sendika yapsın, sorumluğunu da alsın. Davul birinin elinde tokmak birinde bu işin bu şekilde gitmeyeceği bellidir." şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Des Genel Başkanı Çelebi: 'Meb, Yönetici Atama İşini Yetkili Sendikaya Bıraksın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement